362
Η οικογένεια Τραμπ δεν είναι αγνώμων στους υποστηρικτές της: η θυγατέρα Ιβάνκα και ο πρόεδρος πόζαραν με τα προϊόντα Goya κι ας το απαγορεύει για τον μπαμπά ο νόμος | CreativeProtagon/Instagram

Τα φασόλια του Τραμπ έπεσαν βαριά στους Λατίνους των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 19:24
Η οικογένεια Τραμπ δεν είναι αγνώμων στους υποστηρικτές της: η θυγατέρα Ιβάνκα και ο πρόεδρος πόζαραν με τα προϊόντα Goya κι ας το απαγορεύει για τον μπαμπά ο νόμος
|CreativeProtagon/Instagram

Τα φασόλια του Τραμπ έπεσαν βαριά στους Λατίνους των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 19:24

Μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία τροφίμων, ιδιοκτησίας επιχειρηματιών με λατινοαμερικανική καταγωγή, ονόματι Goya Foods, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού πολέμου Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών, ο οποίος εξελίσσεται καθημερινώς με διάφορες ευφάνταστες μάχες.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε τη μάλλον ατυχή έμπνευση να διακοσμήσει το Οβάλ Γραφείο με προϊόντα της Goya, κάτι που είναι παράνομο, αφού ο CEO της, κάποιος Ρόμπερτ Ουνανούε, του προσέφερε ουσιαστική στήριξη στην προεκλογική καμπάνια.

Και τι δεν είπε το στόμα του Ουνανούε! «Είμαστε όντως ευλογημένοι που έχουμε έναν ηγέτη όπως ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος είναι ανορθωτής!» Ο μίστερ CEO είναι εγγονός του μετανάστη-ιδρυτή της νεοϋορκέζικης εταιρείας, η οποία δραστηριοποιήθηκε πρώτη φορά το 1936. Σήμερα η Goya Foods έχει ετήσια έσοδα 1,5 δισ. δολάρια και απασχολεί 400 υπαλλήλους και εργάτες.

Οι δημόσιοι έπαινοι του Ουνανούε στον Τραμπ έγιναν μέσα στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια «στρογγυλής τραπέζης» με ισπανόφωνους Αμερικανούς. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Δημοκρατικών, με πρώτη την Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, η οποία διακωμώδησε και στηλίτευσε τη φιέστα με τους Τραμπ και τα φασόλια σε κονσέρβα.

Το ίδιο έκανε και ο διατελέσας υπουργός του Μπαράκ Ομπάμα, Τζουλιάν Κάστρο, ο οποίο ς έγραψε στο Twitter ότι «η Goya Foods έχει θρέψει πολλές οικογένειες Λατίνων, αλλά τώρα ο διευθύνων σύμβουλός της επαινεί έναν πρόεδρο που κακοποιεί και επιτίθεται κακόβουλα στους Λατίνους και για πολιτικό κέρδος». Εξ όλων αυτών ο Κάστρο εξάγει το συμπέρασμα ότι «οι Αμερικανοί πρέπει πλέουν να σκέπτονται δύο φορές προτού αγοράσουν τα προϊόντα».

Η οικογένεια Τραμπ αγκάλιασε την πρόκληση και φωτογραφήθηκε με προϊόντα της Goya Foods. Και η Ιβάνκα και ο Ντόναλντ. Η κόρη πόζαρε με την κονσέρβα φασολιών και ο πατέρας της κάθισε στο προεδρικό γραφείο του, όπως λένε οι λονδρέζικοι Times, πίσω από μία σειρά προϊόντων Goya! Πράγματα αδιανόητα για την Ευρώπη, ασφαλώς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει στους κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για να «εγκρίνουν οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή επιχείρηση». Συνεπώς οι φωτογραφίες των Τραμπ συνιστούν παράβαση του νόμου, ενώ μεταδίδουν και το αισχρό μήνυμα ότι «πωλείται η κυβερνητική έγκριση ενός οιουδήποτε προϊόντος, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...