226
Στην άγρια φύση πλέον ζουν μόνο 300 γορίλες Cross River | Wildlife Conservation Society (WCS)

Νιγηρία: Φωτογράφησαν τον σπανιότερο γορίλα στον κόσμο μαζί με τα μωρά του

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 20:33
Στην άγρια φύση πλέον ζουν μόνο 300 γορίλες Cross River
|Wildlife Conservation Society (WCS)

Νιγηρία: Φωτογράφησαν τον σπανιότερο γορίλα στον κόσμο μαζί με τα μωρά του

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 20:33

Γορίλες της Νιγηρίας καταγράφηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε φωτογραφίες και βίντεο μαζί με τους απογόνους τους.

Το Wildlife Conservation Society (WCS) στη Νιγηρία, ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός, δήλωσε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάμερες, που είχαν τοποθετηθεί στα βουνά M-μπε.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Μάιο, μετά από χρόνια και δείχνουν μια ομάδα από σπάνιους γορίλες στα βουνά της νότιας Νιγηρίας, λένε οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει το BBC, στις εικόνες φαίνονται και αρκετά βρέφη στην ομάδα.

Στην άγρια φύση πλέον ζουν μόνο 300 γορίλες Cross River (το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας που οι ντόπιοι αποκαλούν Ογιόνο), γεγονός που τους καθιστά από τα πιο απειλούμενα είδη υπό εξαφάνιση.

Ωστόσο, η WCS αναφέρει πως η καταγραφή τους αυτή μαζί με τους απογόνους του δημιουργεί ελπίδες ότι τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, στην πραγματικότητα αναπαράγονται.

Το συγκεκριμένο είδος είναι επιφυλακτικό με την ανθρώπινη παρουσία και σε σχέση με τα άλλα είδη μεγάλων πιθήκων παρουσιάζει κάποιες διαφορές, όπως είναι τα μικρότερα κεφάλια, μακρύτερα χέρια και ανοιχτόχρωμο τρίχωμα.

Τα πρωτεύοντα αυτά ήταν γνωστό ότι ζούσαν σε ορισμένες ορεινές περιοχές στη Νιγηρία και το γειτονικό Καμερούν, αλλά σπάνια μπορούσαν να τα παρατηρήσουν οι ειδικοί.

Το WCS συνεργάζεται στενά με έναν κοινοτικό οργανισμό, την Ένωση Προστασίας των Βουνών M-μπε, καθώς και τις αρχές της πολιτείας Cross River της Νιγηρίας για την προστασία των πρωτευόντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...