206
Ο 30χρονος Μπάλαρντ σε μια από τις προηγούμενες ορειβατικές αποστολές του -αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο τυχερός... | Facebook

Νεκρός βρέθηκε ο ορειβάτης Τομ Μπάλαρντ που αγνοούνταν στο Πακιστάν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 11:52
Ο 30χρονος Μπάλαρντ σε μια από τις προηγούμενες ορειβατικές αποστολές του -αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο τυχερός...
|Facebook

Νεκρός βρέθηκε ο ορειβάτης Τομ Μπάλαρντ που αγνοούνταν στο Πακιστάν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 11:52

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στο Πακιστάν επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο ευρωπαίων ορειβατών που αγνοούνταν εδώ και αρκετές ημέρες στο Νάνγκα Παρμπάτ, γνωστό και ως «Βουνό Δολοφόνο».

Ο Ιταλός Ντανιέλε Νάρντι και ο Βρετανός Τομ Μπάλαρντ βρέθηκαν νεκροί καθώς, όπως όλα δείχνουν, μια μεγάλη χιονοστιβάδα έκοψε το νήμα της ζωής τους στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν το ένατο ψηλότερο βουνό στη Γη, με ύψος 8.126 μέτρα.

Τα ίχνη τους χάθηκαν από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν εξαφανίστηκαν μέσα σε χιονοθύελλα σε ύψος 6.300 μέτρων σε ένα όρος που είναι… διαβόητο λόγω των απόκρημνων πλαγιών του και της πρωτοφανούς δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν την κορυφή του.

Η μοίρα το έφερε μάλιστα και ο Μπάλαρντ βρήκε τον θάνατο πολύ κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε και η μητέρα του, Αλισον Χάργκριβς, το καλοκαίρι του 1995.

H Χάργκριβς ήταν η πρώτη γυναίκα που αναρριχήθηκε στην κορυφή του Έβερεστ ολομόναχη και χωρίς οξυγόνο στις 13 Μαΐου 1995.

Τρεις μήνες αργότερα έπεσε από τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου K2, ενώ κατέβαινε από το Έβερεστ, τον Αύγουστο του 1995.

Ήταν μόλις 33 χρόνων και ο Τομ ήταν μόλις έξι ετών.

Παρ’ όλη την απώλεια της μητέρας του, ο Τομ αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της και το ίδιο επικίνδυνο lifestyle της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...