328
Ο 30χρονος Τομ Μπάλαρντ ατενίζει τα Ιμαλάια | Facebook

Ο ορειβάτης που χάθηκε στις ίδιες κορυφές όπου σκοτώθηκε η μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 19:08
Ο 30χρονος Τομ Μπάλαρντ ατενίζει τα Ιμαλάια
|Facebook

Ο ορειβάτης που χάθηκε στις ίδιες κορυφές όπου σκοτώθηκε η μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 19:08

Παιχνίδι της μοίρας ή λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένο γεγονός;

Όπως αναφέρει άρθρο της Telegraph, ο βρετανός ορειβάτης Τομ Μπάλαρντ αγνοείται στο Νάνγκα Παρμπάτ, πολύ κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε και η μητέρα του, Αλισον Χάργκριβς, το καλοκαίρι του 1995.

Το όρος είναι γνωστό κι ως «βουνό-δολοφόνος», λόγω των απόκρημνων πλαγιών του και της πρωτοφανούς δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν την κορυφή του.

Στο Νάνγκα Παρμπάτ, το ένατο ψηλότερο βουνό στη Γη, με ύψος 8.126 μέτρα, ο Μπάλαρντ ανέβηκε μαζί με τον ιταλό ορειβάτη Ντανιέλε Νάρντι, αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν από την Κυριακή, όταν εξαφανίστηκαν μέσα σε χιονοθύελλα σε ύψος 6.300 μέτρων.

Έκτοτε, η τύχη τους αγνοείται και παρόλο που οι ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» το βουνό, οι περισσότεροι φοβούνται το χειρότερο, δεδομένης και της… θλιβερής προϊστορίας του Νάνγκα Παρμπατ, που θεωρείται ως η τρίτη πιο επικίνδυνη κορυφή του κόσμου, με πιθανότητα θνησιμότητας 22% (1 στις 5 δηλαδή…) στην απόπειρα κατάκτησης της.

Ο Μπάλαρντ σε μια από τις (επικίνδυνες) ορειβατικές αποστολές του

Τα τελευταία νέα μιλάνε για την εύρεση της σκηνής των δυο ορειβατών ρημαγμένη από χιονοστιβάδα, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα ίχνος ζωής εκεί γύρω, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

H μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα που αναρριχήθηκε στην κορυφή του Έβερεστ ολομόναχη και χωρίς οξυγόνο στις 13 Μαΐου 1995.

Το σημείο όπου χάθηκαν μητέρα και γιος, το Κ2 και το Νάνγκα Παρμπάτ (Telegraph)

Τρεις μήνες αργότερα έπεσε από τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου K2, ενώ κατέβαινε από το Έβερεστ, τον Αύγουστο του 1995.

Ήταν μόλις 33 χρόνων και ο Τομ ήταν μόλις έξι ετών.

Παρ’ όλη την απώλεια της μητέρας του, ο Τομ αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της και το ίδιο επικίνδυνο lifestyle της.

Η Χάργκριβς με τον Τομ και την μικρή αδελφή του, λίγους μήνες πριν τον τραγικό χαμό της μητέρας τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...