207
Η Οτσόα είχε κατακτήσει ολυμπιακό μετάλλειο το 1992 | Twitter

Νεκρή εντοπίστηκε η αγνοούμενη ισπανίδα ολυμπιονίκης

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 09:54
Η Οτσόα είχε κατακτήσει ολυμπιακό μετάλλειο το 1992
|Twitter

Νεκρή εντοπίστηκε η αγνοούμενη ισπανίδα ολυμπιονίκης

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 09:54

Επειτα από 11 ημέρες αγωνίας και αναζητήσεων, η αστυνομία στην Ισπανία εντόπισε νεκρή την ολυμπιονίκη του αλπικού σκι Μπλάνκα Φερνάντες Οτσόα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί.

Η 56χρονη γυναίκα βρέθηκε σε μια βουνοπλαγιά στη Μαδρίτη, κοντά στη πόλη Σερσεντίγια, με βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από πτώση. Ωστόσο ο ιατροδικαστής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν επρόκειτο για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

Η Οτσόα είχε φύγει από το σπίτι της στις 23 Αυγούστου για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Ο τελευταίος που την είδε ζωντανή ήταν ένας γείτονάς της.

Είχε φύγει από την κατοικία της χωρίς το κινητό της. Η El Pais ανέφερε ότι από τη στιγμή της εξαφάνισης δεν είχε χρησιμοποιήσει τις κάρτες της.

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε σε πόλη κοντά στη Μαδρίτη το αυτοκίνητό της.

Στις έρευνες συμμετείχαν πάνω από αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές.

Τελικά, εντοπίστηκε νεκρή σε σημείο κοντά στην κατοικία της όπου ζούσε μαζί με την αδερφή της και τον γαμπρό της, μετά το διαζύγιο που πήρε από τον σύζυγό της με τον οποίο είχαν δύο παιδιά.

Ηταν η πρώτη Ισπανίδα που πήρε μετάλλιο σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το χάλκινο στο αλπικό σκι το 1992 στην Αλμπερβίλ της Γαλλίας. Χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει στους Χειμερινούς του 1972 και ο αδελφός της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...