760
| CreativeProtagon

Οι νέες κατηγορίες Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 17:49

Οι νέες κατηγορίες Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 17:49

Πολιτικές διαστάσεις έλαβαν πλέον οι νέες, εξίσου εξαιρετικά βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Το Ποτάμι έσπευσε ήδη να κάνει λόγο για «πολύ βαριές» καταγγελίες κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου – ζήτησε άμεσα να διερευνηθεί η βασιμότητά τους, «ώστε να λάμψει η αλήθεια».

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προστατευθεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της χώρας, όπως είναι ο θεσμός του Προέδρου του Αρείου Πάγου», συμπλήρωσε σε σχόλιό του Ποτάμι.

«Ολα είναι ανυπόστατα, ψευδέστατα και συκοφαντικά. Θα ενημερωθώ και τότε θα αντιδράσω». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση, όπως ανέφερε tovima.gr, της κυρίας Θάνου στις καταγγελίες Βγενόπουλου. Οργισμένη μεν απάντηση, αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο κ. Βγενόπουλος είχε εκπλήξει το ακροατήριό του, ανακοινώντας στο πλαίσιο  συνέντευξης Τύπου, ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα της δωροληψίας υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού (ΠΚ 235, 237 παρ. 1), εμπορίας επιρροής (237Α ΠΚ), απόπειρας εκβίασης (ΠΚ 385, 42), παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259) και τυχόν άλλων. Σε μια πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός της κυρίας Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων. Και παράλληλα κάλεσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.

Οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της MIG, σχετίζονται τόσο με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Η κυρία Τσατάνη έγινε ευρέως γνωστή από την καταγγελία της σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενοπούλου…

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός “βιβλίων” δηλαδή».

Απαντώντας σε ερώτηση για το επόμενο βήμα σε αυτή την υπόθεση είπε «έχουμε μπει σε αχαρτογράφητες περιοχές, αυτά συνήθως συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η κυρία Θάνου θα πρέπει να απέχει από τα καθήκοντά της, στην παρούσα φάση, και να δράσει αναλόγως ο υπουργός Δικαοσύνης.

Εκκληση στον Πρωθυπουργό

Απευθυνόμενος δημοσίως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βγενόπουλος τον παρότρυνε να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς ωστόσο να στηρίξει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση, για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, κατά τρόπον ώστε να μην ακυρώνονται οι προθέσεις του.

«Σας ερωτώ κ. Πρωθυπουργέ, είτε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν σας αντιπολιτεύομαι», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Αυτοί οι οποίοι – ερευνητέοι- δημιουργούν τα προβλήματα σε μας, είναι μικρή ομάδα και ετερόκλητη, δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καταγγελίες για «περίεργους» χειρισμούς

Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι στην περίπτωση των δύο συνεργατών του το Συμβούλιο Εφετών δεν τήρησε, μεταξύ άλλων, νομικό προηγούμενο όταν το ίδιο αποφάσισε τη μη έκδοση ελλήνων διαδηλωτών για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Ιταλία. Ο ίδιος άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε αιφνιδίως ο πρόεδρος του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα, ενώ αντικαταστάτης του ορίσθηκε η κυρία Ασπασία Καρέλλου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, στην οποία η κυρία Θάνου έχει αναθέσει και την πειθαρχική έρευνα Τσατάνη.

Ο επικεφαλής της MIG έκρινε δε ότι στο ζήτημα της έκδοσης των δυο συνεργατών του, πρέπει να επέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, (σσ: τον οποίο μάλιστα συνεχάρη για τη διαφοροποίηση του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη), καλώντας τον να διατάξει τη μη εκτέλεση των δυο ενταλμάτων σύλληψης έως ότου αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

«Ντροπή» είπε «γίνονται παρεμβάσεις προκειμένου να καταστρέψουν τις ζωές δύο ανθρώπων; Οι κυπριακές αρχές μας εξετάζουν ποινικά από το 2011 έως και σήμερα. Και έρχεται τώρα αρωγός η ελληνική Πολιτεία σε αυτή τη διαδικασία;».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σημείωσε επιπλέον ότι με τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου και Θάνου, η ελληνική Δικαιοσύνη εμφανίζεται να εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των Κύπριων στις πρωτοφανείς και κακόπιστες ενέργειες, των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της, στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν την άλλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ως γνωστόν ο επιχειρηματικός όμιλος και άλλοι 18 επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας, διεκδικώντας 1,2 δις ευρώ.

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, μάλιστα, δήλωσε ότι του είναι άγνωστα τα κίνητρα αυτής της τακτικής, ενώ χαρακτήρισε αδύνατον οι λόγοι να είναι πολιτικοί.

Ο επιχειρηματίας κατέστησε σαφές ότι εάν οι εμπλεκόμενοι καταφύγουν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς της υπόθεσης θα τον ξαναβρούν μπροστά τους και μάλιστα σε βίντεο γουόλ!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...