242
|

Νέα διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια – «Θα γίνουν Μονμάρτρη», επιμένει η Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 07:56

Νέα διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια – «Θα γίνουν Μονμάρτρη», επιμένει η Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 07:56

Νέα διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και τρία χρόνια, και η δεύτερη σε κτίριο επί της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο είχαν καταλάβει αντεξουσιαστές από τις 21 Απριλίου 2014.

Συνολικά έγιναν περίπου 70 προσαγωγές, ενώ υπήρξαν και δύο συλλήψεις γυναικών που φέρεται να λειτουργούσαν ως διαχειρίστριες στα υπό κατάληψη κτίρια.

Με την αποχώρηση της κύριας δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., ακολούθησε η σφράγιση των κτιρίων.

Κατά πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε και τρίτη επιχείρηση -αυτή τη φορά για ναρκωτικά- σε σπίτι στον Λόφο του Στρέφη.

Η αρμόδια υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πάντως, επιμένει να λέει ότι θα κάνει τα Εξάρχεια Μονμάρτρη. Σε δηλώσεις στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Παπακώστα επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν άβατα και ότι η ίδια πάει χωρίς κανένα πρόβλημα να πιει καφέ στα Εξάρχεια και οπουδήποτε αλλού.

«Πρόσφατα πήγα θέατρο στα Εξάρχεια», δήλωσε, «για εμένα είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

«Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτρη της Αθήνας», επέμεινε, «πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο», υποστήριξε, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα» σημείωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...