491
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της υπουργού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών που αρνούνται την αξιολόγηση | SOOC

Νέα αγωγή Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 11:44
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της υπουργού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών που αρνούνται την αξιολόγηση
|SOOC

Νέα αγωγή Κεραμέως για τις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 11:44

Με νέα αγωγή –αυτή τη φορά κατά της ΑΔΕΔΥ– απαντά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη νέα απόπειρα των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ) να μπλοκάρουν τον θεσμό της αξιολόγησης στα σχολεία.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την προηγούμενη απεργία-αποχή (εδώ), οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί επανήλθαν με νέα κινητοποίηση, για την προσεχή τη Δευτέρα, κατά του ψηφισμένου νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, αυτή τη φορά υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ.

Και όλα αυτά όταν, παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, περί τις 6.000 σχολικές μονάδες (για την ακρίβεια 5.632) σε σύνολο περίπου 14.000 έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αξιολόγηση!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου, ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Κατόπιν τούτου, η υπουργός Παιδείας κατέθεσε νέα αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται την Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Οπως καταγγέλλει η κυρία Κεραμέως, πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν από έξι ημέρες.

Επιπλέον, τονίζεται από το υπουργείο, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλαδή για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Εν τω μεταξύ, οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, με το υπουργείο να απαντά με αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη (θα εκδικαστεί τελικά τη Δευτέρα 11/10)

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση από υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) υποστηρίζει ότι «μετά την επίδοση της κλήτευσης (7-10-21) στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή».

Η ΔΟΕ καταγγέλλει «τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών» και επισημαίνει ότι «τη Δευτέρα 11/10, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η υπουργός Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...