290
7 Νοεμβρίου. Ο Τραμπ παίζει γκολφ στο ιδιόκτητο γήπεδό του στη Βιρτζίνια. Οση ώρα χτυπούσε με τα μπαστούνια του το μπαλάκι, οι επιφανέστεροι CEO της Αμερικής του άνοιγαν τον λάκκο | REUTERS/Joshua Roberts

Η μυστική σύσκεψη των μεγάλων CEO: πώς να τελειώνουμε με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 17:50
7 Νοεμβρίου. Ο Τραμπ παίζει γκολφ στο ιδιόκτητο γήπεδό του στη Βιρτζίνια. Οση ώρα χτυπούσε με τα μπαστούνια του το μπαλάκι, οι επιφανέστεροι CEO της Αμερικής του άνοιγαν τον λάκκο
|REUTERS/Joshua Roberts

Η μυστική σύσκεψη των μεγάλων CEO: πώς να τελειώνουμε με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 17:50

Διευθύνοντες σύμβουλοι αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα με σκοπό να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μία συλλογική απάντηση των μπίζνεσμεν σε περίπτωση άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο!

Μπορεί η παραπάνω είδηση να ακούγεται περίεργη, πιθανώς να σκεφτεί κάποιος ότι οι επιχειρηματίες κινήθηκαν στα όρια του συμφέροντός τους ή ακόμη και εκτός νομιμότητας, ωστόσο κίνητρο των κορυφαίων στελεχών της αμερικανικής αγοράς ήταν η προάσπιση της αμερικανικής δημοκρατίας, δηλαδή του πεδίου επί του οποίου οι ίδιοι επιχειρούν και αναπαράγουν τα κεφάλαιά τους.

Ο Τζέφρι Σόνενφελντ, καθηγητής Εφαρμοσμένου Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Γιέιλ, ήταν το άτομο που οργάνωσε το εξ αποστάσεως μίτινγκ των μπίζνεσμεν.

Τελικώς σε αυτό έλαβαν μέρος «περισσότεροι από δύο ντουζίνες CEO», όπως έγραψε το Axios, ενώ η ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον πολιτικό ζήτημα διήρκεσε μία ώρα.

Η λύση στην οποία συμφωνήσαν άπαντες είναι η παρακάτω: οι μπίζνεσμεν θα προβούν σε δημόσιες δηλώσεις και θα πιέσουν όπως και όσο μπορούν το πολιτικό προσωπικό των Ρεπουμπλικανών σε κάθε Πολιτεία ώστε να μην μεταβληθούν οι συσχετισμοί στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Εξάλλου το περασμένο Σάββατο η «στρογγυλή τράπεζα» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας, το think tank των κορυφαίων CEO, το Business Roundtable, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις για την εκλογή τους ως νέου προέδρου και νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, αντιστοίχως.

Οσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπεύουν όλη την γκάμα της μεγάλης επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ: χρηματιστηριακό κεφάλαιο, media, λιανική, μεταποίηση. Ωστόσο μεταξύ τους η συμφωνία ήταν τα πρόσωπα και οι ιδιότητες να παραμείνουν μυστικά. Ετσι ο καθηγητής Σόνενφελντ δεσμεύεται από τον κανόνα της εμπιστευτικότητας και δεν μπορεί να «δώσει» ονόματα στους δημοσιογράφους.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί –έτσι συνεννοήθηκαν οι CEO– αν, όπως λέει το Axios, «υπάρξουν ταραχές σε τυχόν συλλαλητήρια του Τραμπ» ή άλλες δράσεις, «ανάλογες με τις εκκαθαρίσεις στο Πεντάγωνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...