454
O Αντονι Τάτα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα «επικίνδυνο τρομοκράτη» | Υοutube

Τραμπ εναντίον… Πενταγώνου με κομματισμό τελευταίας ώρας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 21:39
O Αντονι Τάτα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα «επικίνδυνο τρομοκράτη»
|Υοutube

Τραμπ εναντίον… Πενταγώνου με κομματισμό τελευταίας ώρας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 21:39

Μόλις μία ημέρα έπειτα από την απόλυση του Μαρκ Εσπερ από τη θέση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τρεις πιστούς οπαδούς του σε κορυφαίες θέσεις στο αμυντικό οικοδόμημα των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών των φανanthony tataατικών «τραμπικών» είναι και ένας συνταξιούχος ανώτατος στρατιωτικός, παλιός σχολιαστής του Fox News αλλά και συγγραφέας, ονόματι Αντονι Τάτα. Ο εν λόγω θα εκτελεί καθήκοντα υφυπουργού Αμύνης.

Οι απότομες αλλαγές των τελευταίων ωρών προκάλεσαν ταραχή στο Πεντάγωνο, τόσο στο πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό προσωπικό, επικράτησε γενική νευρικότητα, καθώς κάθε στέλεχος ανησυχούσε μήπως το «κεφάλι» του δεν κριθεί από τον Τραμπ δεόντως «τραμπικό» αυτές τις τελευταίες ημέρες της προεδρικής θητείας του…

Την Τρίτη και την Τετάρτη η ανησυχία ήταν «χειροπιαστή» στο κτίριο, όλοι σκέφτονταν τι ακόμη μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ στο χρονικό διάστημα μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν.

Οι επιτελείς θεωρούν ότι πρόκειται για πρωτοφανή προσπάθεια πολιτικοποίησης του ιστορικώς ακομμάτιστου αμερικανικού στρατού.

Εκτιμάται ότι τέτοιου είδους αλλαγές σαν αυτές που κάνει ο Τραμπ θα μπορούσαν να βλάψουν περαιτέρω την ομαλή μετάβαση στην εποχή Μπάιντεν, καθώς ο Τραμπ δεν παραδέχεται και την εκλογική ήττα του.

Ο νεοδιορισθείς Τάτα, πάντως, έχει τη φήμη του εξτρεμιστή, αφού έχει χαρακτηρίσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα… «επικίνδυνο τρομοκράτη».

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πριν από τις εκλογές, είχαν προειδοποιήσει για την πιθανότητα εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Τραμπ στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Δύο τελετές για τους βετεράνους

Ενδεικτικό του κλίματος διχασμού που αγγίζει και τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ παρέστησαν σε δύο διαφορετικές τελετές για την Ημέρα των Βετεράνων κατά την οποία τιμώνται οι παλαιοί πολεμιστές.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν πήγε στη Φιλαδέλφεια, στο μνημείο του Πολέμου της Κορέας, ενώ ο Τραμπ στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

To ζεύγος Μπάιντεν στο μνημείο του Πολέμου της Κορέας, στη Φιλαδέλφεια, φορώντας υγειονομικές μάσκες (REUTERS/Jonathan Ernst)
To ζεύγος Τραμπ στο Αρλινγκτον, χωρίς υγειονομικές μάσκες (REUTERS/Carlos Barria)

Κανείς από τους δύο δεν έκανε κάποια δήλωση. Νωρίτερα ωστόσο, ο Μπάιντεν είχε γράψει ένα μήνυμα στο Twitter, απευθυνόμενος στους βετεράνους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι «θα είναι ένας αρχηγός του στρατού που θα σέβεται τη θυσία τους, θα καταλαβαίνει την υπηρεσία που προσφέρουν και δεν θα προδώσει ποτέ τις αρχές που υπερασπίζονται με τόσο θάρρος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...