454
Ο Μαρσέλο Κεϊρόγκα υπό το βλέμμα του Μπολσονάρο. Τώρα έχει τεθεί σε καραντίνα | EPA/Joédson Alves

Μολύνθηκε από κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας – Είναι στη Νέα Υόρκη με τον Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 09:26
Ο Μαρσέλο Κεϊρόγκα υπό το βλέμμα του Μπολσονάρο. Τώρα έχει τεθεί σε καραντίνα
|EPA/Joédson Alves

Μολύνθηκε από κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας – Είναι στη Νέα Υόρκη με τον Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 09:26

Το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο το πέρασε έξω από μία πιτσαρία στη Νέα Υόρκη ·ως αρνητής του εμβολίου κατά της Covid-19 δεν μπορούσε να δειπνήσει κανονικά, ακόμα και υπό την ιδιότητα του ανώτατου αξιωματούχου που θα απευθυνόταν λίγες ώρες αργότερα από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τώρα ένα άτομο του στενού περιβάλλοντός του βρίσκεται θετικό στον κορονοϊό, επίσης στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας (ειρωνεία) Μαρσέλο Κεϊρόγκα διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό μερικές ώρες αφότου συνόδευσε τον Μπολσονάρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μαζί του εξάλλου απολάμβανε την πίτσα και αυτός στο πεζοδρόμιο του Μανχάταν.

Ο Μπολσονάρο (τρίτος από αριστερά) και ο Κεϊρόγκα (πέμπτος από αριστερά) τρώνε την πίτσα τους (INSTAGRAM/@GILSONMACHADONETO via REUTERS)

Οπως ανακοινώθηκε από τη γραμματεία της βραζιλιανικής κυβέρνησης, ο Μαρσέλο Κεϊρόγκα θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη σε καραντίνα. «Ο υπουργός πηγαίνει καλά», τονίστηκε στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίστηκε ότι τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας εξετάστηκαν και βρέθηκε ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε το CNN Brasil ότι φορούσε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα του ΟΗΕ.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, που αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, αψήφησε τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ, που προέβλεπαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι. Εχει καυχηθεί στο παρελθόν διότι δεν εμβολιάστηκε.

Στην ομιλία που απηύθυνε στους άλλους ηγέτες στην 76η Γενική Συνέλευση, όπου η πανδημία είναι ψηλά στην ατζέντα, ο Μπολσονάρο είπε ότι η κυβέρνησή του δεν υποστηρίζει τη χρήση «διαβατηρίου εμβολιασμού» και υπεραμύνθηκε της χρήσης φαρμάκων που έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν επίπτωση σε ασθενείς με την Covid-19, όπως η υδροξυχλωροκίνη, ανθελονοσιακό σκεύασμα.

Χαρακτήρισε επιτυχημένη την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα του και διαβεβαίωσε ότι όποιος ενήλικος θέλει να εμβολιαστεί στη Βραζιλία θα είναι πλήρως εμβολιασμένος μέσα στον Νοέμβριο. Βέβαια, επί των ημερών του η χώρα του έχει θρηνήσει, ως τώρα, 591.440 νεκρούς από την πανδημία, κυρίως εξαιτίας της άρνησής του να λάβει περιοριστικά μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού…

Ο υπουργός Υγείας είναι το δεύτερο μέλος της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη που διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από την Covid-19. Νεαρό μέλος του βραζιλιάνικού διπλωματικού προσωπικού, που είχε φθάσει στην πόλη την περασμένη εβδομάδα για να προετοιμάσει την επίσκεψη, διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί το Σαββατοκύριακο και βρίσκεται σε απομόνωση.

Κατά τη διάρκεια ταξιδιού με σκοπό ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο πέρυσι, 22 μέλη της αποστολής που τον συνόδευε μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως πολιτικό του ίνδαλμα, εναντιώθηκε στην επιβολή lockdowns για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ σπανίως φορά μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...