179
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, τρίτος από αριστερά, και οι συνεργάτες του έμειναν αναγκαστικά στον δρόμο | INSTAGRAM/@GILSONMACHADONETO via REUTERS

Νέα Υόρκη: Πίτσα στο χέρι για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 23:12
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, τρίτος από αριστερά, και οι συνεργάτες του έμειναν αναγκαστικά στον δρόμο
|INSTAGRAM/@GILSONMACHADONETO via REUTERS

Νέα Υόρκη: Πίτσα στο χέρι για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 23:12

Οι ανεμβολίαστοι ηγέτες που θα παραστούν αυτήν την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πρέπει να συμβιβαστούν με μια πίτσα και ένα αναψυκτικό στον δρόμο, αφού δεν θα γίνουν δεκτοί σε κάποιο γκουρμέ ή άλλο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό αναγκάστηκε να κάνει και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο το πρώτο βράδυ του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Στη Νέα Υόρκη κανένας δεν επιτρέπεται να μπει σε εστιατόριο αν δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Ο ακροδεξιός, λαϊκιστής πρόεδρος είναι γνωστό ότι –για να το εκφράσουμε μάλλον κομψά– δυσπιστεί απέναντι στα εμβόλια και υπερηφανεύεται επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είπε μάλιστα ότι το ανοσοποιητικό του είναι τόσο ισχυρό, που «αποκρούει» τον κορονοϊό.

Δύο υπουργοί που τον συνοδεύουν ανάρτησαν φωτογραφίες του Μπολσονάρο και των συνεργατών του να τρώνε πίτσα σε ένα πεζοδρόμιο του Μανχάταν, το βράδυ της Κυριακής. Κλασικά νεοϋορκέζικη εικόνα, αλλά εξ ανάγκης.

«Πολυτελές δείπνο στη Νέα Υόρκη», έγραψε αστειευόμενος ο υπουργός Προεδρίας Λουίς Εντουάρντο Ράμος.

Οπως το θέλει η παράδοση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...