423
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου να μπει ένα τέλος στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία βυθίζεται η χώρα | INTIMEnews

Mητσοτάκης σε Τσίπρα: Ζήτα ψήφο εμπιστοσύνης ή πήγαινε σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 15:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου να μπει ένα τέλος στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία βυθίζεται η χώρα
|INTIMEnews

Mητσοτάκης σε Τσίπρα: Ζήτα ψήφο εμπιστοσύνης ή πήγαινε σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 15:05

Το γάντι στον Πρωθυπουργό ρίχνει ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας τον να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή να πάει τη χώρα σε εκλογές.

«Σε μία περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος τη βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια», τονίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνητικό δίπολο και τις εντεινόμενες φήμες περί «διαζυγίου» των δύο συγκυβερνώντων.

«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ που απορρίπτει το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης με ψήφο ανοχής.

«Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα», ξεκαθαρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Μαξίμου πάντως σήκωσε το γάντι και απάντησε την Πειραιώς, προκαλώντας με τη σειρά του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν τολμά, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της.

Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Στην Κουμουνδούρου εν τω μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν στο τραπέζι εισηγήσεις για ραντεβού κορυφής Τσίπρα – Καμμένου την Τρίτη προκειμένου να ξεκαθαριστούν, μια και καλή, τα πράγματα στην κυβερνητική τους συμβίωση που ήδη μετρά αντίστροφα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μετέδωσε και η ΕΡΤ, το μήνυμα που εστάλη μετά τη συνεδρίαση ήταν ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κατά άλλες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει έτοιμες κινήσεις που θα του επιτρέψουν να έχει το πάνω χέρι στις όποιες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία, ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν κομματικά στελέχη που συμπλήρωσαν λέγοντας:

«Για την υπερψήφιση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας είναι ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε πολύ σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών, επί τάπητος βρίσκονται θέματα όπως αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...