761
Ο Κυριάκος Μητοστάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μητσοτάκης: «Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 11:59
Ο Κυριάκος Μητοστάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μητσοτάκης: «Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 11:59

Είναι στο χέρι των πολιτών να κάνει η χώρα ένα νέο ξεκίνημα από τις 26 Μαΐου, από την ημέρα των ευρωεκλογών, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ειδικά σε ότι αφορά την κάλυψη που παρέχει στον Παύλο Πολάκη, παρουσιάζοντας τους σαν ένα δίδυμο όπου ένας, ο Πρωθυπουργός, ψευδολογεί και ο άλλος επιτίθεται σε όσους δεν δέχονται τα ψέμματα του πρώτου.

Χαρακτήρισε ακόμη την ψήφο στις ευρωεκλογές «απόφαση ευθύνης για το σήμερα και το αύριο», ενώ έκανε λόγο για την «πρώτη ευκαιρία μετά από τέσσερα χρόνια να μιλήσει ο ίδιος ο λαός και το μήνυμα πρέπει να ακουστεί ξεκάθαρα και βροντερά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ακόμη έθεσε τα τρία μεγάλα ζητήματα στα οποία σκοπεύει να επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα.

Είναι η τραγωδία στο Μάτι, το –όπως το χαρακτήρισε– αίσχος Πολάκη και η «άνανδρη επίθεση στον αγωνιστή της ζωής Στέλιο Κυμπουρόπουλο» και η πρόταση της ΝΔ για την κατάθεση τροπολογίας για την άρση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Ο Τσίπρας είναι σαν τη κούκλα “μπάμπουσκα”»

Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (κατά του οποίου η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής τη Δευτέρα) και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό γιατί «επέλεξε να ταυτιστεί προσωπικά» με τον υπουργό.

Συνέκρινε δε τον κ. Τσίπρα «με τις ρωσικές κούκλες, τις “μπάμπουσκες”, που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του».

«Δεν είναι σύμπτωση ότι και στα δύο θέματα, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι δύο: Τσίπρας και Πολάκης. Ή, καλύτερα, ένας Πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος».

» Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας» τόνισε ακόμη.

Για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού είπε ότι «Τη Δευτέρα θα φανεί και αν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι από το ίδιο υλικό. Θα αναμετρηθούν με την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

» Γιατί η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι ο καθρέφτης του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος».

Για το Μάτι και την περιβόητη σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας είπε ότι «ήξεραν, αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες».

«Παρουσίαζαν ψεύτικα στοιχεία, δορυφορικά, δήθεν για εμπρησμούς και μετά επέρριψαν τις ευθύνες στους ίδιους τους κατοίκους σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας. Την ώρα που άνθρωποι πέθαιναν, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε τι ώρα θα πετάξουν τα αεροπλάνα και ο κ. Πολάκης ψέλλιζε κάτι για δήθεν τραυματίες. Ανίκανοι κι αναίσχυντοι. Κι εννέα μήνες μετά, ούτε ένα συγγνώμη», είπε.

«Καθαρή νίκη της ΝΔ»

«Ο κ. Τσίπρας τις τρέμει τις εκλογές», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες «θα πουν έως εδώ στην κυβέρνηση του ψέματος».

«Μια καθαρή νίκη της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους τρεις μεγάλους δήμους, ένα μόνο θα σημάνει: Οτι οι Έλληνες αξίζουμε μια χώρα περήφανη. Με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με ενότητα και με ασφάλεια για όλους. Με πραγματική ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Την ελπίδα της ευθύνης. Την ελπίδα της αξιοκρατίας.

» Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους “ως εδώ” στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση», τόνισε.

«Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης» επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Για την προεκλογική εκστρατεία είπε ότι θα πρόκειται για «διπλή εξόρμηση αλήθειας» καθώς «απ’ την μία πλευρά, θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Και από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο».

Επιτέθηκε ακόμη στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι φτώχυνε τους πολίτες με 29 πρόσθετους φόρους και επί της θητείας του «χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ». Του καταλόγισε ακόμη ότι «είναι με τις ελίτ. Είναι ο ίδιος που έκοψε το ΕΚΑΣ, αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο, τον μόνο άνθρωπο που έχει παππού αλλά όχι πατέρα για τον οποίο δεν ακούω τίποτα. Και τον ενοχλεί που ζητώ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...