781
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Eλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 15:46
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Eλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 15:46

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

266994
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο λίγο προτού ξεκινήσει την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης (INTIMENEWS)

«Το ότι ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύεται, θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη, καθώς ο Πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ και  με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημείωσε ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ υπολόγισε το κόστος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα σε 100 δισ. ευρώ.

Εκτός όμως από τον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, την επέτειο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «θέλουν να ξεχάσουν και οι ίδιοι γιατί με άλλες, ψεύτικες, υποσχέσεις εξελέγησαν και τα εντελώς αντίθετα έκαναν» και στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

«Ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή», γι αυτό, τόνισε, «σας καλώ όλους να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα προσπαθώντας να στήσουν καθεστώς. Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα κρίσιμα εθνικά θέματα».

 

Αναφερόμενος εξάλλου στα τελευταία στοιχεία που δείχνουν διόγκωση του δημόσιου τομέα και μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το  κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος. «Τάζουν μονιμοποίηση, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν ξανά. Το κράτος μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται με τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε, «νέες εφημερίδες εκδίδονται σωρηδόν με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της», αλλά όπως προειδοποίησε, «σύντομα θα λογοδοτήσουν».

«Όχι μαθήματα σε μας για το Σκοπιανό»

Στην αναφορά του για τις εξελίξεις με το όνομα της ΠΓΔΜ και τους χερισμούς της κυβέρνησης στο θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση. Όπως είπε, το έκανε για να διευκολύνει τον (κυβερνητικό του εταίρο) Πάνο Καμμένο, που άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο για το τι θα έκανε ο ίδιος, σημείωσε ότι πρώτα από όλα θα ξεκινούσε τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. «Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους».

Εκεί όμως που σήκωσε τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν για την κριτική και τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν για όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και τις αιχμές σε βάρος στελεχών του κόμματός του.

« Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει στο ίδιο έντονο ύφος:

«Πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Θα σας πω εγώ που ήταν. Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωρισυούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μαθήματα λοιπόν σε μας».

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού», τόνισε κατά την αναφορά του στο ονοματολογικό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απάντηση Μαξίμου

Προς απάντηση όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξεδόθη η ακολουθη ανακοίνωση:

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του  στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes ‘να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω’ και πως ‘είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές’ που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...