303
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο | IntimeNews

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 18:37
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο
|IntimeNews

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2022, 18:37

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας» τονίζει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, στέλνει σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτημένες στη Ρωσία κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας λίγες ώρες μετά την «φιέστα» του ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) μετά τα δημοψηφίσματα-παρωδία.

«Η Ρωσία υπονομεύει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ουκρανίας για ανεξαρτησία και κυριαρχία» προσθέτει στην ανακοίνωση και καταλήγει επισημαίνοντας με έμφαση: «Η Ελλάδα και η ΕΕ στέκονται σταθερά με την Ουκρανία».

Ο Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του φιλοξενεί και την δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την «προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία».

Νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ για την καταδίκη της προσάρτησης των ουκρανικών εδαφών

Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη.

Η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.

Θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...