290
Ο κ. Μηταράκης κατά την προσέλευσή του την Πέμπτη στον Αρειο Πάγο | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μηταράκης: Στον Αρειο Πάγο τα στοιχεία για την «5χρονη Μαρία»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 15:10
Ο κ. Μηταράκης κατά την προσέλευσή του την Πέμπτη στον Αρειο Πάγο
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μηταράκης: Στον Αρειο Πάγο τα στοιχεία για την «5χρονη Μαρία»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 15:10

Στοιχεία για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες στον Εβρο και την ανεξιχνίαστη υπόθεση της «5χρονης Μαρίας», που σύμφωνα με μαρτυρίες σε διεθνή ΜΜΕ έχασε την ζωή της σε νησίδα από τσίμπημα σκορπιού (με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση), κατέθεσε την Πέμπτη στον Αρειο Πάγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε δήλωσή του έξω από τον Αρειο Πάγο, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα. Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων. Ολα αυτά θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από κει και πέρα το θέμα πλέον αφορά τη Δικαιοσύνη».

Ο αρμόδιος για το θέμα Υπουργός παρέδωσε στις 12.00 το μεσημέρι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο τα στοιχεία που, όπως είπε, καταδεικνύουν ανακολουθίες στην υπόθεση του Εβρου ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από οποιαδήποτε πρόσωπο μπορεί να ενεπλάκη στην υπόθεση.

«Το πιο σημαντικό, όπως το είχα πει στη Βουλή, είναι ότι η οικογένεια, η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους, απ’ ότι φαίνεται είχε δηλώσει ότι αποτελείται από τέσσερα παιδιά, τα οποία βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

Νωρίτερα, μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για σοβαρές ανακολουθίες στην περίπτωση των 38 μεταναστών στον Εβρο αλλά και με την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας», η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους έχασε τη ζωή τους σε μία από τις νησίδες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου είχε αναφέρει στη Βουλή πως αν και όλοι οι μετανάστες βρίσκονταν, όπως οι ίδιοι υποστήριζαν, στην ίδια νησίδα, ελάχιστοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν την ύπαρξη νεκρής 5χρονης. Και την Πέμπτη έξω από τον Αρειο Πάγο επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρέχει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου στους 38 μετανάστες, το οποίο εξετάζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...