270
Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε δεχτεί επίθεση με αβγά στο παρελθόν και σήμερα με μιλκ σέικ | REUTERS/Scott Heppell

Μιλκ σέικ, το όπλο του αγώνα κατά των βρετανών ακροδεξιών – τώρα και κατά του Φάρατζ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 16:20
Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε δεχτεί επίθεση με αβγά στο παρελθόν και σήμερα με μιλκ σέικ
|REUTERS/Scott Heppell

Μιλκ σέικ, το όπλο του αγώνα κατά των βρετανών ακροδεξιών – τώρα και κατά του Φάρατζ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 16:20

Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Τόμι Ρόμπινσον, βρετανός ακροδεξιός που κατεβαίνει υποψήφιος για το ευρωκοινοβούλιο, σε αυτές τις εκλογές που δεν ήθελε να διεξαγάγει με τίποτα το Λονδίνο.

Τον περιέλουσαν με μίλκ σεικ φράουλα δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες.

Μετά ακολούθησε ο Καρλ Μπέντζαμιν, προσωπικότητα του YouTube και υποψήφιος του UKIP, του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ.

Αυτός δέχτηκε τρεις επιθέσεις με μιλκ σέικ μέσα σε τρεις ημέρες, μετά από σχόλια που έκανε για τον βιασμό μιας πολιτικού, σχόλια για τα οποία αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Σήμερα Δευτέρα «φιλοδώρησαν» και τον ίδιο τον Νάιτζελ Φάρατζ ενώ περιόδευε στο Νιούκασλ. Για την ιστορία το μιλκ σέικ ήταν γεύση μπανάνα με αλατισμένη καραμέλα.

Το Quartz γράφει ότι οι ακτιβιστές κατά της βρετανικής ακροδεξιάς βρήκαν ένα νέο όπλο για τον πόλεμο εναντίον της. Φτηνό, αλλά και αποτελεσματικό γιατί η εικόνα του θύματος γεμάτου λεκέδες με γάλατα για καιρό μένει στη μνήμη – βοηθούν εξάλλου και τα social media αλλά και μια καλή «βολή» που θα τον λερώσει από την κορυφή ως τα νύχια.

Η αστυνομία στο Εδιμβούργο έφτασε μάλιστα να ζητήσει από τα McDonald’s να μην πωλούν μιλκ σέικ πριν από τη συγκέντρωση του Φάρατζ, προτροπή που στο Νιούκασλ αποδείχτηκε κενή περιεχομένου.

Είναι όμως και μια σημαντική αλλαγή για τη Βρετανία που ως σήμερα επέλεγε τα αβγά (αν ήταν και κλούβια ακόμα καλύτερα) για να επιτεθεί στους πολιτικούς για να τους γελοιοποιήσει.

Ο Φάρατζ είχε εμπειρία από αβγά στο παρελθόν, όπως είχε ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ που επιχείρησε να αποφύγει την επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...