353
|

Μetron Analysis: Στο 7,2% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:30

Μetron Analysis: Στο 7,2% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 19:30

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Αlpha TV και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού το βράδυ της Τετάρτης, τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.433 ατόμων και ολοκληρώθηκε μόλις την Τρίτη 21 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι23,1 % του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής στο 5,6%, με τη Χρυσή Αυγή στο 5% και το ΚΚΕ στο 4,8%. Από τα μικρότερα κόμματα ξεχωρίζει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην περιοχή του 2%, ενώ το Ποτάμι μετρήθηκε στο 1,7% και η Ενωση Κεντρώων στο 2,4% –οι Ανεξ. Ελληνες εξαϋλώνονται και βρίσκονται στο 1,1%!

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, το εύρος του ποσοστού για τη Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται από 34,4% έως 29,6% και από 26,2% έως 21,8% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι στην καλύτερη περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά του από τη ΝΔ είναι στο 3,4%. Στον αντίποδα, στη χειρότερη περίπτωση για το κυβερνών κόμμα η διαφορά του από τη ΝΔ είναι ιλιγγιώδης και διαμορφώνεται στο 12,6%.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα έχασε 0,5% από την προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει τις ημέρες ανακοίνωσης των παροχών (από 23,6% έπεσε στο 23,1%).

Αρνητική άποψη για τον Πρωθυπουργό δηλώνει ότι έχει το 65% των ερωτηθέντων, ενώ στο 69% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο της ΝΔ  Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ποσοστά θετικής γνώμης για τους δύο αρχηγούς διαμορφώνονται στο 29% και το 32% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται σταθερά του κ. Τσίπρα, αν και η διαφορά τους είναι πλέον μονοψήφια (27% έναντι 24%)

Οσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο μεν πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στο 42%, ο δε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο 33%.

Ψηλά -στην περιοχή του 70%- βρίσκεται το ενδιαφέρον τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κάτι που έχει τη σημασία του για το ποσοστό της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...