212
Τα Κίτρινα Γιλέκα στην Αψίδα του Θριάμβου. Θα χτίσουν την δική τους... θριαμβική αψίδα και τα Κόκκινα Στυλό; | Reuters

Μετά τα Κίτρινα Γιλέκα, έρχονται τα Κόκκινα Στυλό

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 17:17
Τα Κίτρινα Γιλέκα στην Αψίδα του Θριάμβου. Θα χτίσουν την δική τους... θριαμβική αψίδα και τα Κόκκινα Στυλό;
|Reuters

Μετά τα Κίτρινα Γιλέκα, έρχονται τα Κόκκινα Στυλό

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 17:17

Δεύτερος «πονοκέφαλος» απειλεί την κυβέρνηση του – ήδη… ζαλισμένου – Εμανουέλ Μακρόν, καθώς μετά τα Κίτρινα Γιλέκα με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι γάλλοι εκπαιδευτικοί.

«Μετά τα Κίτρινα Γιλέκα, έρχονται τα Κόκκινα Στυλό», γράφει η Figaro αναγγέλλοντας την νέα εξέγερση από τους «θυμωμένους εκπαιδευτικούς της Γαλλίας».

Η ιντερνετική ομάδα των Stylos Rouges – καθηγητές της εθνικής εκπαίδευσης, δηλαδή διδάσκοντες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων – ξεκίνησε από το Facebook στις 12 Δεκεμβρίου και ήδη έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη τη Γαλλία μέσω Διαδικτύου.

Τα Κόκκινα Στυλό θα κατέβουν στους δρόμους απαιτώντας την αναβάθμιση του επαγγέλματος τους καθώς εκτιμούν πως οι εξαγγελίες της γαλλικής κυβέρνησης τους αφήνουν ακάλυπτους.

Το κίνημα ζητά αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και κατ’ επέκταση να βελτιωθούν οι συνθήκες εκμάθησης.

Τα Κόκκινα Στυλό ζητούν επίσης από τη γαλλική κυβέρνηση όχι μόνο να αναγνωρίσει τη δουλειά τους και να φροντίσει επιτέλους τους ίδιους αλλά να βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό και των μαθητών – ειδικά μετά τα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν να τοποθετήσει… αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα σχολεία με στόχο την αντιμετώπιση της βίας στους εκπαιδευτικούς χώρους, ένα μέτρο που όπως υποστηρίζουν είναι απαράδεκτο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...