225
H Ανγκελα Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο | REUTERS/Michele Tantussi/Pool

Μέρκελ: Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανήλικων προσφύγων από τη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:30
H Ανγκελα Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο
|REUTERS/Michele Tantussi/Pool

Μέρκελ: Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανήλικων προσφύγων από τη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:30

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από διαδοχικές πυρκαγιές.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Νωρίτερα, η Μέρκελ είχε επικοινωνία με Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας του νησιού του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανγκελα Μέρκελ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να της ζήτησε να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα τελευταία γεγονότα.

Από την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε πως αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή και ό,τι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.

Η αρχή πάντως έγινε με την ανακοίνωση της γαλλογερμανικής βοήθειας που ήρθε λίγη ώρα μετά την επικοινωνία των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...