257
Το παρισινό μπιστρό «Chez Jo Goldenberg» και στην ένθετη φωτογραφία ο Αμπού Νιντάλ | Wikipedia

Συνεργάτης του Αμπού Νιντάλ πιάστηκε στη Νορβηγία

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:15
Το παρισινό μπιστρό «Chez Jo Goldenberg» και στην ένθετη φωτογραφία ο Αμπού Νιντάλ
|Wikipedia

Συνεργάτης του Αμπού Νιντάλ πιάστηκε στη Νορβηγία

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 20:15

Πέρα από τις αποκαλύψεις για τη μυστική συμφωνία του γαλλικού κράτους με τον παλαιστίνιο τρομοκράτη Αμπού Νιντάλ, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, επαληθεύεται και η πληροφορία για τη σύλληψη ενός άνδρα στη Νορβηγία, ενός Παλαιστινίου με νορβηγική πλέον υπηκοότητα, ο οποίος έχει ανάμειξη στο τρομοκρατικό επεισόδιο του 1982 στο παρισινό καρτιέ Μαρέ.

Ως γνωστόν, τότε είχε οργανωθεί και εκτελεστεί από άνδρες του Αμπού Νιντάλ επίθεση στο εβραϊκής ιδιοκτησίας μπιστρό «Chez Jo Goldenberg». Υπήρξαν θύματα και τραυματίες.

Τα νεότερα που αφορούν αυτήν την ιστορία έρχονται από το Οσλο, όπου όντως έχει πιαστεί κάποιος άνδρας την έκδοση του οποίου έχουν ζητήσει οι Γάλλοι μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Μάλιστα τον εν λόγω τον έπιασαν άνδρες της νορβηγικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία έχει αναλάβει την ανάκρισή του ώστε να εξακριβωθεί η συμμετοχή του στο περιστατικό του 1982.

Η έκδοση, βέβαια, είναι διαφορετική υπόθεση: «Θα εξεταστεί το όλο ζήτημα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις της έκδοσης» ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, η οποία όχι μόνο δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του συλληφθέντος, αλλά δεν δημοσιοποίησε καν το ονοματεπώνυμό του.

Εκτός από το συγκεκριμένο τρομοκρατικό συμβάν του 1982, η ομάδα του Αμπού Νιντάλ θεωρείται υπεύθυνη για δεκάδες επιθέσεις σε καμιά εικοσαριά χώρες, με συνολικό αριθμών σκοτωμένων περισσότερα από 300 άτομα.

Ηταν τα ταραγμένα χρόνια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, κατά τα οποία η πολιτική βία στην Ευρώπη ήταν «ψωμοτύρι» τόσο για τους γηγενείς όσο και για τους εισαγόμενους τρομοκράτες, είτε φανατικούς ιδεολόγους είτε αργυρώνητους εκτελεστές. Στην περίπτωση των Παλαιστινίων, οι στόχοι ήταν πάντα Ισραηλινοί ή και Ισραηλίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...