626
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι δεν θα αιφνιδιαστεί ο κ. Μητσοτάκης αλλά ο κ. Τσίπρας στην προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη την Τρίτη στη Βουλή | Alexandros Michailidis / SOOC

Η μάχη της Δικαιοσύνης και το στάσιμο προβάδισμα

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 20 Μαρτίου 2016, 22:13
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι δεν θα αιφνιδιαστεί ο κ. Μητσοτάκης αλλά ο κ. Τσίπρας στην προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη την Τρίτη στη Βουλή
|Alexandros Michailidis / SOOC

Η μάχη της Δικαιοσύνης και το στάσιμο προβάδισμα

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 20 Μαρτίου 2016, 22:13

Ο ελιγμός του Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη, την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός βαλλόταν από καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης μοιάζει για την λεωφόρο Συγγρού μια επαναλαμβανόμενη πατέντα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Για τον κ. Τσίπρα η καλύτερη άμυνα έχει αποδειχθεί ότι είναι οι επιθέσεις λάσπης, πασπαλισμένες από ισχυρές δόσεις λαϊκισμού» παρατηρεί έμπειρο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν στον Πρωθυπουργό να κάνει το γνωστό του show και έχουν προετοιμαστεί όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες συσκέψεις παρόντος και μη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς φακέλους και είναι εκείνοι, που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα δώσουν τον τόνο σε μία εβδομάδα που στο κοινοβουλευτικό καλεντάρι δεν υπάρχει μόνο η συζήτηση της Τρίτης, αλλά και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Πέμπτη, όπου Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα τεθούν αντιμέτωποι με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου θα επιχειρήσει να «φρεσκάρει» τις υποθέσεις με τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, το θέμα της Siemens αλλά και τις υποτιθέμενες σχέσεις της ΝΔ με αυτά

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ δεν υποτιμούν τις κυβερνητικές μανούβρες, σημειώνουν πάντως ότι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου για τον πολυπόθητο αντιπερισπασμό δεν επιτυγχάνεται, την ώρα που η δραματική κατάσταση στο Προσφυγικό αλλά και η εντεινόμενη οικονομική δυσπραγία αγγίζει την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Στη λεωφόρο Συγγρού γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου θα επιχειρήσει να «φρεσκάρει» τις υποθέσεις με τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, το θέμα της Siemens αλλά και τις υποτιθέμενες σχέσεις της ΝΔ με αυτά, που αποκαλούνται από την κυβέρνηση διαπλεκόμενα συμφέροντα. «Ανθρακες ο θησαυρός» αντιτείνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σκοπέυει να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και θα κατηγορήσει για εξόφθαλμη προσπάθεια να εγκαθιδρύσει καθεστώς και στον χώρο της Δικαιοσύνης, στον απόηχο των καταγγελιών για ευθείες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο έργο εισαγγελικών λειτουργών.

Στη ΝΔ έχουν το προηγούμενο χρονικό διάστημα «ξεψαχνίσει» υπόθεσεις, οι οποίες «μυρίζουν» κυβερνητική παρέμβαση και αφήνουν να εννοηθεί πως αυτός που θα αιφνιδιαστεί το βράδυ της Τρίτης δεν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, στη λεωφόρο Συγγρού δεν έχει περάσει απαρατήρητη η αποστασιοποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, την ώρα που ο συνάδελφός του στο Υπουργικό Συμβούλιο, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνοντας τη φημολογία για κακές σχέσεις ανάμεσα στους δύο πόλους την πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ τόσο στη συζήτηση της Τρίτης όσο και στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα έχει και τον στόχο να βαθύνει τα εσωτερικά ρήγματα στην κυβέρνηση.

Πάντως, γκρίνια ακούγεται και στο εσωτερικό της ΝΔ για την αντιπολιτευτική τακτική η οποία καθρεφτίζεται όπως λέγεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου η λεωφόρος Συγγρού δεν κατορθώνει να κεφαλαιοποιήσει την μεγάλη φθορά που υφίσταται τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

Στο καραμανλικό στρατόπεδο, όσο και στην δεξιά πτέρυγα επικρατεί προβληματισμός. Οι καραμανλικοί «χρεώνουν» στη νέα ηγεσία αμφιθυμία, ενώ η δεξιά τάση καταλογίζει στον περιβάλλον Μητσοτάκη «αναιμική» αντιπολίτευση

Καραμανλικά στελέχη επισημαίνουν πως η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται «στα σχοινιά» ελέω Προσφυγικού και αξιολόγησης δίνει πολύτιμες ανάσες στο παραπαίον κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να αλλάζει την ατζέντα, όπως συμφέρει την κυβέρνηση» τονίζουν τα ίδια στελέχη, που καταλογίζουν στη νέα ηγεσία του κόμματος πολιτική απειρία.

Την ίδια ώρα, τόσο στο καραμανλικό στρατόπεδο, όσο και στην δεξιά πτέρυγα επικρατεί προβληματισμός, γιατί όπως σημειώνεται η ΝΔ δείχνει δημοσκοπικά καθηλωμένη και δεν αναπτύσσει δυναμική, ανάλογη της ραγδαίας φθοράς που καταγράφει η κυβέρνηση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες. Οι καραμανλικοί «χρεώνουν» στη νέα ηγεσία αμφιθυμία, ενώ η δεξιά τάση καταλογίζει στον περιβάλλον Μητσοτάκη «αναιμική» αντιπολίτευση.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...