173
«Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία», γράφει το πλακάτ που κρατά ο Ματέο Σαλβίνι | REUTERS

Ματέο Σαλβίνι: «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία» – διαδήλωση στο Μιλάνο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 12:02
«Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία», γράφει το πλακάτ που κρατά ο Ματέο Σαλβίνι
|REUTERS

Ματέο Σαλβίνι: «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία» – διαδήλωση στο Μιλάνο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 12:02

Διαδήλωση οπαδών της Λέγκα εναντίον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, διοργάνωσε στο Μιλάνο ο Ματέο Σαλβίνι.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφε «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία», ο ακροδεξιός πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, εμφανίστηκε μαζί με ομάδα οπαδών του έξω από το τουρκικό προξενείο του Μιλάνου.

«Με το να σκύβουμε συνεχώς το κεφάλι, ρισκάρουμε να βρούμε ξαφνικά ένα τζαμί στη θέση του Ντουόμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να επιτρέπουμε στον ισλαμικό φανατισμό και το τουρκικό καθεστώς να σβήσει αιώνες ιστορίας, ελευθερίας και δικαιωμάτων. Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία γεμίζει με εκατομμύρια την Τουρκία, θα αντιδράσουν» είπε ο Σαλβίνι.

Ο Ματέο Σαλβίνι και οι οπαδοί του με πανό και πλακάτ που γράφουν: «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία»

PRESIDIO AL CONSOLATO TURCO (MILANO, 13.07.2020)

Davanti al consolato turco a Milano. Non è possibile che il fanatismo islamico e il regime turco cancellino secoli di storia, di diritti e di Libertà. Speriamo che la Comunità Internazionale e l’Unione europea, che ora sta riempiendo la Turchia di miliardi, reagiscano. A furia di chinare il capo, rischiamo di trovarci una moschea al posto del Duomo.Giù le mani da Santa Sofia.

Geplaatst door Matteo Salvini op Maandag 13 juli 2020

 

Νωρίτερα, είχε γράψει στο Twitter: «Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η αλαζονεία ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανοχής της Δύσης».