308
Η Μάγδα Φύσσα στη συνέντευξη-εξομολόγησή της στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο | ERT/WebTV

Μάγδα Φύσσα: «Να μην ξαναδεί ποτέ ο δολοφόνος του Παύλου το φως του ήλιου»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 07:53
Η Μάγδα Φύσσα στη συνέντευξη-εξομολόγησή της στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο
|ERT/WebTV

Μάγδα Φύσσα: «Να μην ξαναδεί ποτέ ο δολοφόνος του Παύλου το φως του ήλιου»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 07:53

Για τον πόνο που βίωσε με την απώλεια του γιου της αλλά και την τιμωρία που θα ήθελε για τους δολοφόνους του μίλησε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Focus» του Πάνου Χαρίτου το βράδυ της Πέμπτης, η κυρία Φύσσα εξομολογήθηκε: «Μου λείπει η πόρτα να ανοίγει, τα βήματά του, το “μάνα” η αγκαλιά του, το σφύριγμά του, το γέλιο του, τα πάντα του, ακόμη και τα νεύρα του».

Για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου είπε: «Είναι κτήνη, δεν γίνεται να μην τους χαρακτηρίσω, για μένα αυτά είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, έτσι θα τα λέω κι έτσι θα τα λέω πάντα».

Η κυρία Φύσσα περιέγραψε τη στιγμή που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε αποφυλακισμένος: «Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ο πατέρας του δεν μπορεί να το χωνέψει. Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω;».

Πρόσθεσε: «Εγώ τον Παύλο θέλω. Δεν θα ήθελα να είχε γίνει αυτό. Ομως από τη στιγμή που αφαίρεσαν έτσι εύκολα μια ζωή, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Θα ήθελα να μείνει μέσα και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου».

Μίλησε ακόμη με συγκίνηση για την παρουσία του Μανώλη Γλέζου στη δίκη. «Ηρθε για να νιώσω ότι ήταν εκεί, με σκλάβωσε η απλότητά του», δήλωσε. Η πιο δυνατή στιγμή της δίκης, είπε ακόμη, ήταν οι καταθέσεις δυο νεαρών κοριτσιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτά τα κορίτσια κατάλαβαν τι είναι φασισμός και παρόλα αυτά ήρθαν και κατέθεσαν. Είναι μια ελπίδα για το μέλλον» είπε.

«Έχουμε δει τον δολοφόνο να χασκογελάει, καμία μεταμέλεια» είπε ακόμη η μητέρα του Παύλου Φύσσα εκφράζοντας την πικρία της, ενώ δεν παρέλειψε να στιγματίσει την προκλητική συμπεριφορά μελών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είναι εύκολο να έχεις απέναντί σου αυτούς που σκότωσε το παιδί σου. Γιατί δεν είναι ένας, είναι πολλοί. Είναι κι αυτοί που τον ώθησαν», είπε.