423
Η παλιοπαρέα του «Λόγω Τιμής» σε νέες, πιο ώριμες περιπέτειες από τις αρχές του 2019 | YouTube

«Λόγω τιμής»: Τα… ελληνικά «Φιλαράκια» επιστρέφουν 20 χρόνια μετά

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 17:25
Η παλιοπαρέα του «Λόγω Τιμής» σε νέες, πιο ώριμες περιπέτειες από τις αρχές του 2019
|YouTube

«Λόγω τιμής»: Τα… ελληνικά «Φιλαράκια» επιστρέφουν 20 χρόνια μετά

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 17:25

Ηταν 1996 όταν το Mega άρχισε να προβάλλει τη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Λόγω Τιμής». Πρωταγωνιστές, επτά νέοι που ζουν στην Πάτρα και ονειρεύονται να ζήσουν στην Αθήνα, αν καταφέρουν και περάσουν στις Πανελλαδικές!

Ο Αλκης Κούρκουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Βίκυ Βολιώτη, η Αννα Δημητρακοπούλου, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Χριστίνα Αλεξανιάν, μας ήταν τότε σχεδόν άγνωστοι. Αγουρα, φρέσκα πρόσωπα, που έμελλε να κάνουν το «μπαμ» μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά, να γίνουν ευρέως γνωστοί, να καθιερωθούν και να προχωρήσουν. Ο καθένας στον δικό του δρόμο, με τον δικό του τρόπο.

Από αριστερά: Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αννα Δημητρακοπούλου, Βίκυ Βολιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αλκης Κούρκουλος στο «Λόγω τιμής» του 1996 (Mega)

Μιας και αυτές τις μέρες ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι η κατάργηση των λατινικών από τις εξετάσεις, αξίζει να σημειώσουμε ότι η σειρά ξεκινά με τους κεντρικούς ήρωες να διαβάζουν πυρετωδώς για τις Πανελλήνιες-και κατά σατανική σύμπτωση, είναι όλοι τριτοδεσμίτες. Μία από τις πιο απολαυστικές σκηνές της σειράς, είναι εκείνη κατά την οποία οι δύο κολλητοί, Μαρκουλάκης και Πυρπασόπουλος, ξενυχτούν προσπαθώντας να διαβάσουν Λατινικά και σκάνε στα γέλια με ένα κείμενο που μιλάει για έναν αυτοκράτορα που επιπλήττει τη γυναίκα του επειδή «του έκλεψε την τέχνη του μανικιουρίστα».

«Τι διαβάζουμε ρε γαμώτο;», λέει ο Μαρκουλάκης στον Πυρπασόπουλο. Για καλή τους τύχη, οι περισσότεροι πέρασαν στο πανεπιστήμιο κι έτσι πραγματοποίησαν μαζική απόβαση στην Αθήνα, για να ζήσουν τη ζωή της μεγαλούπολης, σε ένα σύμπαν με μπερδεμένους έρωτες, δύσκολες οικογενειακές σχέσεις και χωρίς τα κινητά τηλέφωνα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην καθημερινότητά τους.

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή κατά την οποία η Βίκυ Βολιώτη καταρρέει στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, επειδή δεν πρόλαβε να πάει εγκαίρως σε ένα κρίσιμο ραντεβού που είχε με τον Αλκη Κούρκουλο, κι εκείνος καβάλησε τη μηχανή του και έφυγε αγέρωχος. Αν υπήρχαν κινητά, όλο αυτό το σύγχρονο αρχαίο δράμα θα είχε αποφευχθεί. Αυτή είναι όμως και η γλύκα της σειράς, που το Mega πρόβαλε ξανά την άνοιξη του 2018, σημειώνοντας και πάλι υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης.

Τώρα λοιπόν, κατέφθασε και το πρώτο τρέιλερ της επιστροφής του «Λόγω Τιμής», με τους ήρωες της αγαπημένης σειράς να επιστρέφουν κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτεροι, για νέες, πιο ώριμες -ή και όχι- περιπέτειες. Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο reunion.

Τα νέα επεισόδια που υπογράφουν και πάλι σεναριακά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και σκηνοθετικά ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, θα αρχίσουν να προβάλλονται από το 2019. Το πού θα προβάλλονται, αποτελεί προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό, εντείνοντας το σασπένς για την επανένωσή μας με τα ελληνικά…«Φιλαράκια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...