437
Τσίπρας - Λαφαζάνης σε εικόνα από το φωτογραφικό άλμπουμ της Πρώτης Φοράς Αριστερά | ΙΝΤΙΜΕnews

Λαφαζάνης: Αλέξη, τώρα θυμήθηκες τους πλειστηριασμούς;

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 10:35
Τσίπρας - Λαφαζάνης σε εικόνα από το φωτογραφικό άλμπουμ της Πρώτης Φοράς Αριστερά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Λαφαζάνης: Αλέξη, τώρα θυμήθηκες τους πλειστηριασμούς;

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 10:35

Με πέντε «Γιατί, Αλέξη» ο άλλοτε συνοδοιπόρος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διερωτάται με νόημα πότε ακριβώς θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Η σκληρή κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, με αποκορύφωμα την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα (εδώ), προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού στην κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά, που θέλησε υπενθυμίσει τη στάση του κ. Τσίπρα έναντι των πλειστηριασμών την περίοδο που κρατούσε στα χέρια του τα ηνία της εξουσίας.

«Καλές και άξιες είναι οι μομφές τώρα στον Χρήστο Σταϊκούρα, αν και αρχιτέκτονας του δημευτικού εκτρώματος είναι ο Πρωθυπουργός, αλλά μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα από όλα μια μομφή στον εαυτό σου;» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε άρθρο του που φιλοξενείται στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Το κατηγορώ του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον Αλέξη Τσίπρα έχει αναλυτικά ως εξής:

Οχι μόνο μομφή αλλά και κάτι πολύ χειρότερο άξιζε το δημευτικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που πάει να ξεκληρίσει, υπό τον ψευδώνυμο τίτλο παροχής δεύτερης ευκαιρίας, χιλιάδες και χιλιάδες νοικοκυριά από τις πρώτες κατοικίες τους.

Θα ήθελα, όμως, να ρωτήσω τον Αλέξη Τσίπρα: πότε θυμήθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς;

Τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση;

Γιατί ως κυβέρνηση στέναζαν κάθε Τετάρτη, στην αρχή τα Ειρηνοδικεία και μετά τα Συμβολαιογραφεία, με πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών.

Γιατί ως κυβέρνηση έστελνες, Αλέξη, χωρίς έλεος τα ΜΑΤ και το αμαρτωλό Τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να χτυπούν αδίστακτα και να μαγνητοσκοπούν παράνομα τους πρώην συντρόφους σου που μάχονταν για να σώσουν πρώτες κατοικίες.

Γιατί σε εμένα προσωπικά προχώρησες με δική σου εντολή και κάλυψη σε σειρά δικαστικών διώξεων, με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε βάρος μου, για τη συμμετοχή μου στους αγώνες για την πρώτη κατοικία, δικαστικές διώξεις από τις οποίες ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει, έχοντας καταστεί οιονεί κατηγορούμενος.

Γιατί εσύ, επίσης, Αλέξη, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, που τώρα διέγραψες, μετέφερες τους πλειστηριασμούς από τα Ειρηνοδικεία, για να τους στεγανοποιήσεις από τους αγώνες και από την κοινή θέα, στα σκοτεινά απροσπέλαστα δώματα των Συμβολαιογραφείων για να διεξάγονται αδιαφανώς με ηλεκτρονικό τρόπο.

Γιατί εσύ, ακόμα, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, μετέτρεψες σε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο έκτοτε υφίστατο αυτεπάγγελτη δίωξη και έναν χρόνο φυλάκιση.

Καλές και άξιες είναι οι μομφές τώρα στον Χρήστο Σταϊκούρα, αν και αρχιτέκτονας του δημευτικού εκτρώματος είναι ο Πρωθυπουργός, αλλά μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα απ’ όλα μια μομφή στον εαυτό σου για τα έργα σου και τους κακόφημους δρόμους που άνοιξες, για να πάρουν άλλοι στη συνέχεια τη σκυτάλη να τους συνεχίσουν και να τους επιδεινώσουν;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News