167
Την κρίση της αμερικανικής Δικαιοσύνης για την άμβλωση, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, σχολίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βήμα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 14:20
Την κρίση της αμερικανικής Δικαιοσύνης για την άμβλωση, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, σχολίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βήμα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 14:20

«Πραγματικά προβληματισμένος» δήλωσε το ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την οποία ανετράπη ο εμβληματικός νόμος «Ρόου εναντίον Γουέιντ» ο οποίος επί 50 χρόνια σχεδόν κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τον περιορισμό του δικαιώματος στην άμβλωση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καταδίκασαν την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ θέση απέναντι στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έλαβαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος (περισσότερα εδώ).

Στο δικό της σχόλιο, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη χαρακτήρισε «σοκαριστικό και αποκαρδιωτικό το να βλέπεις την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade μετά από σχεδόν 50 χρόνια». «Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν. Αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα», τόνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...