222
Και οι σκαντζόχοιροι χρειάζονται ιδιωτικότητα! | EPA/ANDREW MILLIGAN

Ξαγρυπνούν οι Γερμανοί γιατί… ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 10:33
Και οι σκαντζόχοιροι χρειάζονται ιδιωτικότητα!
|EPA/ANDREW MILLIGAN

Ξαγρυπνούν οι Γερμανοί γιατί… ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 10:33

Κραυγές πάθους και ηδονής ακούγονται τα καλοκαιρινά βράδια στη Γερμανία, αναστατώνοντας τους γείτονες που καλούν την αστυνομία για να «μαζέψει» τα θερμόαιμα ζευγαράκια.

Μόνο που δεν πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για σκαντζόχοιρους!

Οι Γερμανοί που καλούν την αστυνομία για να παραπονεθούν για τους θορύβους ή για να καταγγείλουν ότι κάποιοι ζητούν βοήθεια διαπιστώνουν πολύ συχνά ότι αιτία είναι τα συμπαθή ζωάκια.

Τα περιστατικά είναι πολλά, γράφει ο Guardian. Εξού και το hashtag #igelsex («σεξ των σκαντζόχοιρων» στα γερμανικά) που κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα.

Στο Αουγκσπουργκ η αστυνομία κλήθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο από την αυλή του οποίου ακούγονταν ύποπτοι ήχοι και είχε ενεργοποιηθεί το φως ασφαλείας. Αιτία ήταν ένα ζευγάρι σκαντζοχοίρων που πάντως δεν τους ενόχλησαν. Σε άλλη πόλη άνδρας άκουσε ύποπτους θορύβους κάτω από τη σκάλα του σπιτιού του, ενώ στη Δρέσδη άκουσαν θορύβους μέσα σε κάδο συλλογής ρούχων.

Πρόκειται εξάλλου για νυχτόβια αλλά θορυβώδη ζώα, που είναι σε θέση να βγάζουν πολλούς διαφορετικούς ήχους, όπως σφυρίγματα, γουργουρητά ακόμη και δυνατές κραυγές που μοιάζουν πολύ με ανθρώπινες.

Το ζευγάρωμα κρατά αρκετές ώρες, γίνεται από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο ενώ περισσότερο θορυβώδη είναι τα αρσενικά, λένε οι ειδικοί.

Καλό θα είναι βέβαια οι άνθρωποι να κάνουν λίγο υπομονή και να αφήσουν τα ζωάκια στην ησυχία τους, τουλάχιστον να μην τα τρομάζουν με φακούς και φώτα μέχρι να ολοκληρώσουν την πράξη.

Ωστόσο δεν μάθαμε τι γίνεται με τα αγκάθια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...