233
O Κουόμο είναι είδηση παντού πλέον. | REUTERS/Patrick Dodson

Κρίση στους Δημοκρατικούς: «Κουόμο, παραιτήσου», λέει και ο Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 06:31
O Κουόμο είναι είδηση παντού πλέον.
|REUTERS/Patrick Dodson

Κρίση στους Δημοκρατικούς: «Κουόμο, παραιτήσου», λέει και ο Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 06:31

Μέχρι και πριν από 18 μήνες ήταν ο πιο ισχυρός πολιτικός στο κόμμα των Δημοκρατικών —σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που να θεωρείται ο μοναδικός ικανός να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ (δεν είχε ακόμα ανατείλει το πολιτικό άστρο του Τζο Μπάιντεν μέσα από τις προκριματικές για το χρίσμα). Τώρα, ο Αντριου Κουόμο, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι ένας αποσυνάγωγος, ξεδοντιασμένος από το #MeToo και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για σεξουαλική παρενόχληση.

Και είναι ο Τζο Μπάιντεν που τον προέτρεψε να παραιτηθεί, αφού η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς δημοσιοποίησε πόρισμά της, σύμφωνα με το οποίο ο Αντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες.

«Νομίζω πως θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν ένωσε έτσι τη φωνή του με άλλα στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, και άλλους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, ο Αντριου Κουόμο είχε διαψεύσει εκ νέου τις κατηγορίες, επιμένοντας πως «ουδέποτε άγγιξε κάποια με ανάρμοστο τρόπο» και δείχνοντας να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Στο πόρισμα της εισαγγελέως Τζέιμς αναφέρεται ότι ο κυβερνήτης παρενόχλησε περίπου 11 γυναίκες και δημιούργησε «τοξική» ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, κατά παραβίαση της νομοθεσίας.

Η έρευνα της κυρίας Τζέιμς, πάντως, δεν αναμένεται να οδηγήσει, τουλάχιστον απευθείας, στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...