350
Εικόνα από την πετυχημένη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος που θα οδηγήσει το σκάφος της Space X μακριά από την Γη για να ταξιδέψει στον Αρη | SpaceX/Elon Musk/Twitter

Λειτουργεί ο πύραυλος που θα μας στείλει στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:19
Εικόνα από την πετυχημένη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος που θα οδηγήσει το σκάφος της Space X μακριά από την Γη για να ταξιδέψει στον Αρη
|SpaceX/Elon Musk/Twitter

Λειτουργεί ο πύραυλος που θα μας στείλει στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 14:19

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ φαίνεται αποφασισμένος να γράψει το όνομα του σε περίοπτη θέση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού θέλοντας να είναι εκείνος που θα οργανώσει το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στον Αρη.

Η διαστημική εταιρεία του Μασκ, η Space X, κατασκευάζει με ταχείς ρυθμούς το σκάφος που θα μεταφέρει τους πρώτους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη. Ενώ οι διαστημικές εταιρείες και ειδικά η NASA υποστηρίζουν ότι με τις παρούσες συνθήκες (τεχνικές, οικονομικές κλπ) μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τουλάχιστον μια δεκαπενταετία από σήμερα o Μασκ δηλώνει ότι εταιρεία του θα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το ιστορικό ταξίδι σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Μάλιστα ο Μασκ έχει εκδηλώσει την πρόθεση να είναι ανάμεσα στους επιβάτες της πρώτης αποστολής αποδεχόμενος όπως λέει το ενδεχόμενο το ταξίδι να είναι χωρίς επιστροφή στην Γη.

Η Space X κατασκευάζει ένα διαστημόπλοιο το οποίο αφού στην πορεία είχε διάφορα ονόματα και παρατσούκλια τελικά έλαβε την ονομασία Starship. To σκάφος θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά και ένα νέο είδος αλουμινίου που θα είναι πολύ πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Μασκ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την διαδικασία κατασκευής του Starship και ανέφερε ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε περίπου 3-4 μήνες θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές του.

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ελον Μασκ από το υπό κατασκευή Starship

Η εκτόξευση ενός μεγάλου σκάφους που θα πραγματοποιήσει ένα τόσο μακρινό ταξίδι στο Διάστημα απαιτεί και ένα ανάλογης ισχύος πυραυλικό σύστημα. Ο Ελον Μασκ έδωσε στην δημοσιότητα ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό βίντεο από τις πετυχημένες μέχρι στιγμής δοκιμές του πυραυλικού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί για το Starship. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Space X και ίσως πολύ σύντομα το μέσο μεταφοράς των ανθρώπων στον Αρη να είναι πλέον διαθέσιμο. Το αν και πότε θα χρησιμοποιηθεί όμως δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα αυτή την στιγμή.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...