530
Η νεότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καλεί τους Αμερικανούς σε αντίσταση. Η κληρονομιά του πατέρα της είναι ζωντανή σε μια δύσκολη εποχή για τις ΗΠΑ | Facebook

«Αντισταθείτε!» Δέκα συμβουλές από την κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2017, 16:09
Η νεότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ καλεί τους Αμερικανούς σε αντίσταση. Η κληρονομιά του πατέρα της είναι ζωντανή σε μια δύσκολη εποχή για τις ΗΠΑ
|Facebook

«Αντισταθείτε!» Δέκα συμβουλές από την κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2017, 16:09

Η αντίσταση κατά του προέδρου Τραμπ απαιτεί οργάνωση. Πρέπει να είναι ειρηνική, θετική, με χιούμορ και κυρίως να διοχετεύεται κατά ολόκληρης της κυβέρνησης. Η Μπερνίς Κινγκ, κόρη του θρυλικού αγωνιστή για τα πολιτικά δικαιώματα του ανθρώπου, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook δέκα συμβουλές προς όσους θέλουν να αντισταθούν στο πρόσωπο –κυρίως στο κόμμα- που τους κυβερνά. Οπως σημειώνει η 53χρονη ιερέας της Εκκλησίας των Βαπτιστών, στο σχόλιό της έχει ανακυκλώσει μηνύματα που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, προσθέτοντας δικές της αλλαγές. Για παράδειγμα, διαφωνεί με την οδηγία «Μην χρησιμοποιείτε το όνομά του».

king

1.Χρησιμοποιείτε το όνομά του με φειδώ ώστε να μην απέχετε από τα ζητήματα. Θεωρώ ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, δικαιούνται την αξιοπρέπεια να αποκαλούνται με το όνομά τους. Αλλά είναι και θέμα στρατηγικής. Οσο εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτόν, ενδέχεται να αμελήσουμε τις αμφισβητήσιμες πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία και οι οποίες προωθούνται από την κυβέρνηση.

2.Να θυμάστε ότι μιλάμε για ένα καθεστώς, δεν δρα μόνος του.

3.Μη διαφωνείτε με όσους στηρίζουν τον ίδιο και τις πολιτικές του –δεν είναι αποτελεσματικό.

4.Επικεντρωθείτε στις πολιτικές του αποφάσεις, όχι στην εμφάνισή του και την πνευματική του υγεία.

5.Τα μηνύματά σας να είναι θετικά. Αυτοί που εναντιώνονται στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη θέλουν έναν εξαγριωμένο και τρομοκρατημένο λαό γιατί αυτό είναι το έδαφος στο οποίο θα αναπτυχθούν οι πιο σκοτεινές πολιτικές τους.

6.Τέρμα στην άσκοπη/ανέλπιστη κουβέντα.

7.Στηρίξτε τους καλλιτέχνες και την Τέχνη.

8.Δώστε προσοχή στις ψευδείς ειδήσεις.

9.Φροντίστε τον εαυτό σας.

10.Αντισταθείτε!

Κρατήστε τις διαδηλώσεις ειρηνικές. Οπως είπε ο Τζον Λένον, όταν εξαναγκάζεσαι στη χρήση βίας, τότε παίζεις το παιχνίδι του συστήματος. Το καθεστώς θα σε ερεθίσει –θα τραβήξει τα γένια σου, θα χτυπήσει το πρόσωπό σου- για να σε κάνει να πολεμήσεις! Γιατί μόλις σε αναγκάσουν να γίνεις βίαιος, τότε ξέρουν πώς να σε χειριστούν. Το μόνο που δεν ξέρουν να χειριστούν είναι η μη βία και το χιούμορ”.

Οταν ανεβάζετε σχόλια ή μιλάτε γι’ αυτόν, μην αποδίδετε τις ενέργειές του σε αυτόν, αποδώστε τες στη «Ρεπουμπλικανική Κυβέρνηση» ή στους «Ρεπουμπλικανούς». Αυτό θα έχει πολλαπλά αποτελέσματα: οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες θα πρέπει είτε να αναλάβουν την ευθύνη τους για τη σύνδεσή τους μαζί του είτε θα πρέπει να αντισταθούν σε πολιτικές που δεν υποστηρίζουν. Δεν θα λάβει την προσοχή που λιγουρεύεται. Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές θα αρχίσουν να αγχώνονται για την επανεκλογή τους”.

have
Γονίδια… Η Μπερνίς Κινγκ μιλάει με φόντο τη φωτογραφία από τη θρυλική ομιλία «I have a dream» που είχε εκφωνήσει ο πατέρας της, τον Αύγουστο του 1963 (Facebook)

Η Μπερνίς Κινγκ είναι η νεότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ.  Από το 2008 έχει αναλάβει την προεδρία της Διάσκεψης της Νότιας Χριστιανικής Ηγεσίας (Southern Christian Leadership Conference), της πρώτης αντι-ρατσιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ, της οποίας κάποτε ηγούνταν ο πατέρας της. Οταν δολοφονήθηκε ο Κινγκ, το 1968, η Μπερνίς ήταν μόλις πέντε ετών.

Η ίδια έχει εκφραστεί πολλές φορές κατά της κυβέρνησης Τραμπ. Στις 16 Ιανουαρίου, ημέρα αργίας στις ΗΠΑ, αφιερωμένης στον θρυλικό αγωνιστή που σήμερα θα ήταν 88 ετών, η Μπερνίς είχε απευθυνθεί στους πιστούς της Βαπτιστικής Εκκλησίας Εμπενίζερ στην Ατλάντα, καλώντας τους «να μην φοβούνται αυτόν που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...