271
Το πολυσυζητημένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» προκάλεσε την αντίδραση του εικονιζόμενου βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μετά την ανταπάντηση της εφημερίδας κ.ο.κ. | Twitter/avgi.gr/SOOC/CreativeProtagon

«Κοπιάστε» η απάντηση Μπογδάνου στη μήνυση από την «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 14:06
Το πολυσυζητημένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» προκάλεσε την αντίδραση του εικονιζόμενου βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μετά την ανταπάντηση της εφημερίδας κ.ο.κ.
|Twitter/avgi.gr/SOOC/CreativeProtagon

«Κοπιάστε» η απάντηση Μπογδάνου στη μήνυση από την «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 14:06

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο στο κυριακάτικο φύλλο της, η εφημερίδα «Αυγή» ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για ανάρτησή του στα social media όπου συνέδεσε –γραφιστικά– το σήμα της Χρυσής Αυγής με αυτό της εφημερίδας-οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε την ανάρτηση κάτω).

Geplaatst door Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Konstantinos Bogdanos op Zondag 11 oktober 2020

Οπως καταγγέλλει η «Αυγή», ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανάρτησε στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μονταρισμένη φωτογραφία, στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας. «Φαίνεται μάλιστα ότι συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας θα κινηθούν νομικά κατά του βουλευτή.

«Η “Αυγή” θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές μέτωπο με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.

»Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν τη δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν με μηνύει η «Αυγή», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου όργανο είναι η «Αυγή», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ και αφού υποστηρίζει ότι η μήνυση έγινε «για να φύγει η προσοχή από τον θαυμαστή της 17Ν νεολαίο τους, που θέλει» τον ίδιο και τον Αδωνι Γεωργιάδη νεκρούς (περισσότερα εδώ) καταλήγει:

«Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως μήνυση για χρήση γραμματοσειράς. Κοπιάστε…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...