324
Σε κάθε περίπτωση -τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης - ο νόμος είναι οδηγός μας σε όλα | INTIMEnews

Κοντονής: Ελεύθεροι τον Μάιο οι Οκτώ – Για απαγωγές ανησυχούν «αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 12:29
Σε κάθε περίπτωση -τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης - ο νόμος είναι οδηγός μας σε όλα
|INTIMEnews

Κοντονής: Ελεύθεροι τον Μάιο οι Οκτώ – Για απαγωγές ανησυχούν «αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 12:29

Την επικείμενη απελευθέρωση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο  Ραδιόφωνο 24/7,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξή τους, για να υπογραμμίσει ταυτόχρονα με αφορμή τις απαγωγές των φερόμενων γκιουλενιστών στο Κόσοβο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος για οποιονδήποτε βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Για απαγωγές ανησυχούν αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ήταν η αιχμηρή παρατήρησή του, ερωτηθείς αν φοβάται αντίστοιχα περιστατικά μετά την απελευθέρωση των Οκτώ.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε στη ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το 18μηνο για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο, οπότε και θα αφεθούν ελεύθεροι. «Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εμποδίζει την διαδικασία απελευθέρωσής τους με την παρέλευση του 18μηνου. Δεν υπήρξε προσφυγή της τουρκικής πλευράς στην ελληνική Δικαιοσύνη με το αίτημα να δικαστούν εδώ, στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα» εξήγησε, ενώ σε ερώτημα αν προλαβαίνει να γίνει από την Τουρκία κάποια παρέμβαση μέσω δικαστικής οδού, αρκέστηκε να πει πως αυτό είναι ζήτημα «δικαστικών διαδικασιών» και ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει η σκέψη για την παράταση της κράτησής τους, προκειμένου να προστατευθούν, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πέραν του 18μηνου δεν μπορεί κανένας να κρατηθεί με τον τρόπο που κρατούνται οι οκτώ αξιωματικοί. Σε  κάθε περίπτωση -τόνισε- ο νόμος είναι οδηγός μας σε όλα.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τους προς έκδοση καταδικασθέντες, είπε ότι δεν παρατείνεται η κράτηση πέρα από το 18μηνο, αλλά δεν δίνονται οι γνωστές ολιγοήμερες άδειες σε καταδικασθέντες από ελληνικό ποινικό δικαστήριο, εάν έχει ζητηθεί και αποφασιστεί η έκδοσή τους.

Με αφορμή εξάλλου την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον ΕΦΚΑ και τη σχετική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook (Εξεστέλιωσε το ΣτΕ… στο τέλος θα βγαλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση), ο κ. Κοντονής αρκέστηκε να πει ότι ο κάθε υπουργός έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις.

polakis

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...