356
Ουρά για τεστ στην Τσενγκντού, την Πέμπτη | cnsphoto via REUTERS

Κίνα: Νέα αυστηρά lockdown σε δεκάδες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 16:25
Ουρά για τεστ στην Τσενγκντού, την Πέμπτη
|cnsphoto via REUTERS

Κίνα: Νέα αυστηρά lockdown σε δεκάδες πόλεις

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 16:25

Την σκληρή πολιτική της »μηδενικής ανοχής» έναντι του κορνονοϊού συνεχίζει η κινεζική κυβέρνηση, παρά το τεράστιο κόστος για την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών της.

Την Πέμπτη, άλλα 21 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν σε καθολικό lockdown στη χώρα, λόγω εντοπισμού 157 κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτή τη φορά, στην πόλη Τσενγκντού, όπου όλοι οι κάτοικοι θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ μέχρι την Κυριακή.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν έχουν εντολή να μείνουν στο σπίτι, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει δικαίωμα να στείλει ένα μόνο άτομο για ψώνια.

Την Τετάρτη επιβλήθηκαν περιορισμοί και σε τμήματα της νότιας πόλης Γκουανγκζού.

Αρκετές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας έχουν εντείνει τους περιορισμούς για την Covid-19 αυτή την εβδομάδα, περιορίζοντας τις δραστηριότητες δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συνολικά 41 πόλεις, υπεύθυνες για το 32% του ΑΕΠ της Κίνας, αντιμετωπίζουν κύμα κορονοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από τον Απρίλιο.

Η Γκουανγκζού, μια πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε μόνο πέντε τοπικά κρούσματα την Τρίτη, αλλά οι αρχές διέταξαν ορισμένες περιοχές σε μια συνοικία να σταματήσουν την ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους και το φαγητό σε εστιατόρια μέχρι το Σάββατο.

Διέταξαν επίσης τα περισσότερα σχολεία στην περιφέρεια να καθυστερήσουν την επιστροφή τους για το φθινοπωρινό εξάμηνο και να σταματήσουν τις φυσικές συνεδρίες που είχαν ήδη ξεκινήσει, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό επίσης περιορίστηκαν.

Στη Σενζέν, τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες με περίπου εννέα εκατομμύρια κατοίκους έχουν διατάξει το κλείσιμο των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων και σταμάτησαν ή μείωσαν το φαγητό σε εστιατόρια για μερικές ημέρες.

Η συνοικία Γιαντιάν της πόλης κλείδωσε μέχρι την Κυριακή μερικές περιοχές, περιορίζοντας τα ψώνια των νοικοκυριών σε μόνο ένα άτομο κάθε δύο ημέρες και αναστέλλοντας τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας περιορισμένες δραστηριότητες από εταιρείες σε βασικούς τομείς.

Οι εκπαιδευτικές αρχές της Σενζέν ανέβαλαν την έναρξη του νέου εξαμήνου των μαθημάτων στα σχολεία.

Η τοπική διοίκηση προέτρεψε τους κατοίκους να μην φύγουν χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος από την πόλη και ζήτησε από την κυβέρνηση, τις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος και τις κρατικές εταιρείες να φροντίσουν οι υπάλληλοί τους να μην κάνουν περιττά ταξίδια έξω από την πόλη.

Οι κάτοικοι που πρέπει να φύγουν, πρέπει να αποδείξουν δύο αρνητικά τεστ εντός 48 ωρών, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...