398
Η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία αρχείου) | InTimeNews

ΚΙΝ.ΑΛ για τα σχόλια Τσίπρα κατά Φώφης στο PES: «Ας κοιτάξει τον καθρέφτη του»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 18:54
Η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία αρχείου)
|InTimeNews

ΚΙΝ.ΑΛ για τα σχόλια Τσίπρα κατά Φώφης στο PES: «Ας κοιτάξει τον καθρέφτη του»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 18:54

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη στις διαρροές του Μαξίμου και τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά της Φώφης Γεννηματά.

«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κυρίας Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξή του στους FT όπου είπε ‘ναι σε όλα’ στην κυρία Μέρκελ και για το Προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Οσον αφορά τα αρνητικά σχόλιά του για την κυρία Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το ΚΙΝΑΛ τονίζει: «Είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια. Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένο».

Για να καταλήξει: «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής».

Αντίστοιχο ήταν και το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Πρωθυπουργού…

«Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνά εκτίθεται όλο και περισσότερο απέναντι στους Έλληνες: Την ώρα που χαρακτήριζε σήμερα στις Βρυξέλλες “δημαγωγούς” όσους αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες, ο κ. Ζάεφ πανηγύριζε για την “πλήρη και διεθνώς πλέον αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα” των συμπατριωτών του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ας συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επιζήμια για την χώρα. Γι’ αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων», σημείωσε η Πειραιώς.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας -στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου μετέχει ως παρατηρητής- επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο διαχειριστή του παρελθόντος» και έστρεψε ταυτοχρόνως τα πυρά του στη Φώφη Γεννηματά.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος του PES, Σεργκέι Στανίσεφ, δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.

Πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά της συνέστησαν να μην παραστεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων στο ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...