848
Η φωτογραφία του 2022 με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' τα εγγόνια και τα δισέγγονά της | ΚensingtonRoyal/Twitter

Κι άλλη «πειραγμένη» φωτογραφία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από την Κέιτ Μίντλετον

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 13:07
Η φωτογραφία του 2022 με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' τα εγγόνια και τα δισέγγονά της
|ΚensingtonRoyal/Twitter

Κι άλλη «πειραγμένη» φωτογραφία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από την Κέιτ Μίντλετον

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 13:07

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αν μη τι άλλο, πρέπει να αλλάξει επειγόντως γραφίστα. Ή, ακόμη καλύτερα, να σταματήσει να αλλοιώνει τις επίσημες φωτογραφίες που δίνει στο κοινό. Μετά τον σάλο με τη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον, ακόμη μια φωτογραφία, με προφανείς αλλαγές από πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, αποκαλύπτεται.

Μια φωτογραφία της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στην οποία είναι περιτριγυρισμένη από τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, που τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα της Ουαλίας, «βελτιώθηκε ψηφιακά», αποκάλυψε το παγκόσμιο πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο κάστρο του Μπαλμόραλ τον Αύγουστο του 2022, εξετάστηκε από το πρακτορείο, αφού η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραδέχτηκε ότι είχε επεξεργαστεί ψηφιακά μια φωτογραφία της ίδιας και των τριών παιδιών της για την Ημέρα της Μητέρας.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε κυκλοφορήσει τη φωτογραφία στις 21 Απριλίου 2023 για να τιμήσει τα 97α γενέθλια της βασίλισσας, γράφει Telegraph.

Εκπρόσωπος του Getty είπε: «Το Getty Images εξέτασε την εν λόγω εικόνα και πρόσθεσε μια σημείωση σε αυτήν, δηλώνοντας ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί ψηφιακά από την πηγή».

Η προσεκτική εξέταση της εικόνας δείχνει αρκετές ασυνέπειες, συμπεριλαμβανομένης μιας κάθετης γραμμής, όπου το ταρτάν της φούστας της βασίλισσας «κάνει νερά».

Μια σκοτεινή σκιά είναι ορατή πίσω από το αυτί του πρίγκιπα Λούις και ένα παρόμοιο μικρό μαύρο μπάλωμα διακρίνεται πίσω από τον γιακά του πουκαμίσου του πρίγκιπα Τζορτζ. Υπάρχουν επίσης σημάδια ψηφιακής επανάληψης των μαλλιών της Μία Τίντολ.

♦ Οι έξι λεπτομέρειες της φωτογραφίας που δείχνουν ότι αυτή υπέστη ψηφιακή επεξεργασία, προτού δημοσιοποιηθεί, όπως τις εντόπισε η Telegraph:

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η φωτογραφία για την Ημέρα της Μητέρας της πριγκίπισσας αποσύρθηκε από πολλά πρακτορεία ειδήσεων, λόγω του βαθμού στον οποίον είχε παραποιηθεί.

Η Κέιτ, δεινή ερασιτέχνης φωτογράφος, θεωρείται ότι στενοχωρήθηκε πολύ από τον σάλο που ξεσήκωσε η πιο πρόσφατη εικόνα. Τόσο η ίδια όσο και ο Ουίλιαμ θέλουν να «ξεχάσουν» το περιστατικό, αλλά και τις εικασίες για την υγεία της Κέιτ και να προχωρήσουν με τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με πηγές του Μπάκιγχαμ.

Η φωτογραφία της Ημέρας της Μητέρας, στην οποία η Κέιτ ποζάρει με τα παιδιά της στο Ουίνδσορ, είχε σκοπό να καθησυχάσει το κοινό ύστερα από αρκετές εβδομάδες που δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια δημόσια εμφάνιση, καθώς ανέρρωσε από εγχείρηση στην κοιλιά. Τελικά, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, τροφοδοτώντας τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της, επισημαίνει η Telegraph.

«Οπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με τις φωτογραφίες μου», είπε η πριγκίπισσα σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X/Twitter.

«Ηθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε», πρόσθεσε.

Η αποκάλυψη ότι μια άλλη από τις φωτογραφίες της υπέστη επεξεργασία σε βαθμό που να αναγκάσει ένα παγκόσμιο πρακτορείο να επισυνάψει ένα προειδοποιητικό σημείωμα, μπορεί να προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με πολλά άλλα οικογενειακά πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επιβεβαίωσε ότι εξέταζε όλες τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Φιλ Τσέτγουιντ, διευθυντής παγκόσμιων ειδήσεων του γαλλικού πρακτορείου Agence France-Presse, είπε ότι το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν αποτελεί πλέον «έμπιστη πηγή» και ότι η επεξεργασία της φωτογραφίας για την Ημέρα της Μητέρας από την πριγκίπισσα «προφανώς» παραβίαζε τους κανόνες του πρακτορείου.

Το σπάνιο οικογενειακό πορτρέτο της Ελισάβετ Β’ την απεικονίζει σε έναν πράσινο καναπέ σε ένα από τα καθιστικά του Μπαλμόραλ, να περιβάλλεται από δέκα παιδιά που ακτινοβολούν. Ντυμένη με ανεπίσημο ένδυμα, κοιτάζει απευθείας την κάμερα σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει.

Τα εγγόνια της, λαίδη Λουίζ Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ και Τζέιμς, κόμης του Ουέσεξ, και τα παιδιά του δούκα και της δούκισσας του Εδιμβούργου, στέκονται στο πίσω μέρος.

Μπροστά τους βρίσκονται η Λένα Τίντολ, η κόρη του Μάικ και της Ζάρα Τίντολ, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η Ιλα Φίλιπς, κόρη του Πίτερ Φίλιπς και ο πρίγκιπας Λούις, το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Στα δεξιά της Ελισάβετ κάθεται η Μία Τίντολ, κρατώντας τον Λούκας Τίντολ, ενώ στα αριστερά της, η Σαβάνα Φίλιπς. Η φωτογραφία, ένα σπάνιο στιγμιότυπο της οικογένειας, εγκωμιάστηκε όταν κυκλοφόρησε.

Ο πρίγκιπας Αρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν, δεν ήταν στη φωτογραφία. Οι Σάσεξ ζουν στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια και ήταν τα μόνα ανώτερα μέλη της οικογένειας που δεν πήγαν στη Σκωτία για να περάσουν χρόνο με τη βασίλισσα εκείνο το καλοκαίρι.

Το Getty θεωρείται ότι είναι το μόνο πρακτορείο που διατηρεί την εικόνα στη βιβλιοθήκη του. Αλλα πρακτορεία ειδήσεων δεν την έχουν πλέον, καθώς κυκλοφόρησε για χρήση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Μια σημείωση στο X/Twitter έχει επίσης προστεθεί στην εικόνα προφίλ του Παλατιού του Κένσινγκτον. Αναφέρει: «Αυτή η εικόνα φαίνεται να έχει τροποποιηθεί ψηφιακά για να δώσει την εντύπωση ότι όλοι μέσα σε αυτήν ήταν ταυτόχρονα παρόντες. Πρόκειται, όμως, μάλλον, για ένα κολάζ στιγμών που συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας φωτογραφίας».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...