293
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν αρμόδιοα τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος | INTIMEnews

Κατρούγκαλος για ελληνοτουρκικά: να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:51
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν αρμόδιοα τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος
|INTIMEnews

Κατρούγκαλος για ελληνοτουρκικά: να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:51

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, «ώστε να συμφωνηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο στρατηγικής για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη σχετική δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που είχε διαδεχθεί τον Νίκο Κοτζιά στην ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και ιδίως τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, χωρίς πυξίδα και στρατηγική».

«Από την πολιτική κατευνασμού που επέλεξε ο κύριος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, όπου δεν έθεσε καν ως θέμα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για συμψηφισμό Προσφυγικού, Κυπριακού και τουρκικής παραβατικότητας, έως τις πρόσφατες σπασμωδικές αντιδράσεις στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη, απουσιάζει κάθε στοιχείο συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής», υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος και δηλώνει πως κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς «ούτε η λογική του παθητικού παρατηρητή, ούτε οι ακροδεξιές φωνές μπορούν να καθορίζουν τη στάση της χώρας».

Επιπρόσθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει με επίσημη ανακοίνωσή του θέμα παραμονής στην κυβέρνηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, επικαλούμενος δημοσιεύματα που «αμφισβητούν το βιογραφικό του».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Υπό τα δεδομένα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον κ. Διαματάρη να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες εξηγήσεις. «Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...