237
Πούτιν και Τραμπ το 2019. Η σχέση τους ήταν πάντα αντικείμενο ενδιαφέροντος, καθώς ο ρώσος πρόεδρος πιστεύεται ότι φρόντισε να εκλεγεί ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 | EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL

Καμία έκπληξη: Ο Τραμπ εξυμνεί ως «ιδιοφυή» τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 09:49
Πούτιν και Τραμπ το 2019. Η σχέση τους ήταν πάντα αντικείμενο ενδιαφέροντος, καθώς ο ρώσος πρόεδρος πιστεύεται ότι φρόντισε να εκλεγεί ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016
|EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL

Καμία έκπληξη: Ο Τραμπ εξυμνεί ως «ιδιοφυή» τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 09:49

Ομοιος ομοίω… Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ιδιοφυή» τη στρατηγική του Βλανίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να επικρίνει τη διαχείριση της κρίσης από τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν.

Δεν θέλει και πολλή ανάλυση. Ο Τραμπ είδε, λέει, τον Πούτιν στο διάγγελμά του, στο οποίο ο ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, «αναφώνησα “αυτό είναι ιδιοφυές”». Ο Τραμπ βέβαια δεν είδε μόνο αυτό στο διάγγελμα Πούτιν, είδε κάτι που θα ήθελε ο ίδιος να είναι ως αρχηγός υπερδύναμης: ένας απολυταρχικός ηγέτης που αλλάζει με το «έτσι θέλω» τα σύνορα της Ευρώπης και κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

Αλλωστε ο Πούτιν ήταν το είδωλό του, αν όχι εκείνος που με την περιβόητη παρέμβαση του ρωσικού δάκτυλου στις προεδρικές εκλογές του 2016 τον έβαλε στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είπε με θαυμασμό ότι ο Πούτιν «είναι πανούργος».

Και όπως επεσήμανε η Daily Telegraph, έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει ότι γνωρίζει «πολύ καλά» τον Πούτιν και να ισχυριστεί ότι ο ηγέτης της Ρωσίας «δεν θα έκανε ποτέ επί των ημερών της κυβέρνησης Τραμπ αυτό που κάνει τώρα».

Καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο ο διάδοχός του, Τζο Μπάιντεν, χειρίζεται το ζήτημα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος» η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία «να συμβεί καν».

Προσέθεσε, δε, ότι οι τιμές των καυσίμων θα συνεχίσουν να αυξάνουν, προς όφελος του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...