426
H Κάμαλα Χάρις στην ομιλία της στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ | REUTERS

Κάμαλα Χάρις: Ψηφίστε Μπάιντεν, τον πρόεδρο που θα ενώσει μαύρους, λευκούς, Λατινοαμερικάνους, Ασιάτες, αυτόχθονες

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 10:48
H Κάμαλα Χάρις στην ομιλία της στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ
|REUTERS

Κάμαλα Χάρις: Ψηφίστε Μπάιντεν, τον πρόεδρο που θα ενώσει μαύρους, λευκούς, Λατινοαμερικάνους, Ασιάτες, αυτόχθονες

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 10:48

To χρίσμα του Δημοκρατικού Kόμματος που για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ φέρνει υποψήφια μια μη λευκή πολιτικό για την αντιπροεδρία της χώρας, αποδέχθηκε επισήμως η γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις.

«Αξίζουμε πολλά περισσότερα», τόνισε  η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια κατά την ομιλία της στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στη γενέτειρα του υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Η Κάμαλα Χάρις κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Τζο Μπάιντεν ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στη διχαστική -όπως τη χαρακτήρισε- προεδρία Τραμπ.

«Πρέπει να εκλέξουμε έναν πρόεδρο (…) που θα μας ενώσει – μαύρους, λευκούς, Λατινοαμερικάνους, Ασιάτες, αυτόχθονες—ώστε να πετύχουμε το μέλλον που επιθυμούμε από κοινού. Πρέπει να εκλέξουμε τον Τζο Μπάιντεν», ήταν το μήνυμά της, στηλιτεύοντας την παταγώδη αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ στο μέτωπο κατά του κορονοϊού.

«Η απουσία ηγετικής ικανότητας του Ντόναλντ Τραμπ κόστισε ζωές», υπογράμμισε η Χάρις αναφερόμενη στους 170.000 και πλέον θανάτους από τον ιό στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ρατσισμό (…) Το μόνιμο χάος μας αφήνει να περιπλανιόμαστε, η ανικανότητα μας κάνει να φοβόμαστε, η αναισθησία μας κάνει να νιώθουμε μόνοι», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά της πριν ανέβει μαζί της στο βήμα ο Τζο Μπάιντεν.

Ειχε προηγηθεί η ομιλία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που καταφέρθηκε σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος ενταντίον του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο.

«Ελπίζω, για το καλό της χώρας μας, ο Ντόναλντ Τραμπ να πάρει επιτέλους τον ρόλο του στα σοβαρά, να μπορέσει να αισθανθεί το βάρος του», παρατήρησε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ότι αντιμετωπίζει τον θεσμό της προεδρίας με όρους ριάλιτι σόου:

«Για σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν έχει δείξει καμία σπουδή να εργαστεί (…), να αντιμετωπίσει την προεδρία ως κάτι άλλο εκτός από ένα ριάλιτι σόου το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί για να κερδίσει την προσοχή που επιθυμεί».

Στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο του πρώην αντιπροέδρου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επί οκτώ χρόνια ο Τζο ήταν ο τελευταίος που έφευγε από το δωμάτιο όταν έπρεπε να λάβω μια μεγάλη απόφαση. Με έκανε καλύτερο πρόεδρο και έχει τον χαρακτήρα και την εμπειρία που απαιτείται για να μας κάνει μια καλύτερη χώρα».

Στο μήνυμά του τέλος προς τους Αμερικανούς, ο πρώην πρόεδρος στάθηκε στη σημασία της ψήφου τους:

«Το μοναδικό αξίωμα για το οποίο ψηφίζουν όλοι οι πολίτες είναι αυτό του προέδρου, οπότε το λιγότερο που θα πρέπει να αναμένουμε από έναν πρόεδρο είναι να αισθάνεται ευθύνη για την ασφάλεια και την ευημερία και των 330 εκατομμυρίων (…) Αλλά θα πρέπει επίσης να αναμένουμε από έναν πρόεδρο να είναι ο θεματοφύλακας αυτής της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...