227
Φωτογραφία Αρχείου από την χιονισμένη Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021 | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 22:46
Φωτογραφία Αρχείου από την χιονισμένη Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Καιρός: Σαββατοκύριακο με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 22:46

Χιόνια στα ορεινά αλλά βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Ανατολική Πελοπόννησο φέρνει η «Κάρμελ» το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε αναφέρει ότι το Σάββατο 18/12 και την Κυριακή 19/12 θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια ενώ θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι η ένταση των οποίων τοπικά θα φτάσει τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά, από το πρωί του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στα νησιά του βορείου και ανατολικού
Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου και κατά τόπους στις Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Κρήτη, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, οπότε και αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση.

Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900 μέτρα). Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται βαθμιαία ύφεση.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας ολοκληρώνουν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7 έως
8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...