230
(φωτ.αρχείου) | Intimenews/Villa Costa

Νέες συλλήψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 12:36
(φωτ.αρχείου)
|Intimenews/Villa Costa

Νέες συλλήψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 12:36

Σε άλλες έξι συλλήψεις ατόμων σερβικής καταγωγής ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά προχώρησε η ασφάλεια στη Ζάκυνθο.

Η αστυνομία προέβη τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στις συλλήψεις στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν χωρίς οι κατηγορούμενοι να προβάλουν αντίσταση.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς χάρη στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στο σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό. Στα βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άνδρα ακόμα και όταν ήταν αναίσθητος στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος Ελληνας και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Και οι οκτώ συλληφθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι 18-25 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Σάββατο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ο 22χρονος αμερικανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός για ασήμαντη αφορμή μέσα σε ένα μπαρ. Οι κατηγορούμενοι καταδίωξαν τον Αμερικανό έξω από το μπαρ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Το περιστατικό έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικά, η βρετανική Daily Mail επισημαίνει ότι το νησί μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την «άγρια» νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά». Υπενθυμίζει μάλιστα και την περίπτωση 19χρονου βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 2011 στη Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...