758
Η Λίνα Χίντι ως παντοδύναμη «Σέρσεϊ», κάποτε έβαλε στη θέση του και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν | HBO

Και η «Σέρσεϊ» του «Game of Thrones» θύμα του Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:04
Η Λίνα Χίντι ως παντοδύναμη «Σέρσεϊ», κάποτε έβαλε στη θέση του και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
|HBO

Και η «Σέρσεϊ» του «Game of Thrones» θύμα του Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:04

Ολο και μεγαλώνει η λίστα με τις γυναίκες που έπεσαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την παντοδυναμία του, έταζε ρόλους σε ηθοποιούς ζητώντας ερωτικά ανταλλάγματα και απειλούσε να τις σβήσει από τον καλλιτεχνικό χάρτη, αν εκείνες δεν ενέδιδαν.

Υστερα από πολύμηνη έρευνα και πάνω από εκατό πλέον (100!) γυναίκες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις τραυματικές εμπειρίες τους, ο άλλοτε πανίσχυρος Γουάινσταϊν και ο άνθρωπος που πλέον έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση και πυροδότησε το ξέσπασμα του #ΜeΤoo κινήματος, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κατηγορίες βιασμού, αλλά και εκληματική σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, έχουν για τα καλά αμαυρώσει τη φήμη του και δεν αποκλείεται να καταδικαστεί και σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, μία ακόμα γυναίκα, μία ακόμα πρωταγωνίστρια, μοιράζεται τη διπλή τραυματική εμπειρία που είχε μαζί του. Η Λίνα Χίντι, γνωστή παγκοσμίως ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ» στη δημοφιλέστατη σειρά «Game of Thrones», αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να ενώσει τη φωνή τις με όλες τις υπόλοιπες γυναίκες-θύματα του Γουάινσταϊν.

Σε σκηνή από το «Game of Thrones»

Δεκατέσσερα χρόνια χρόνια μετά από δύο περιστατικά που βίωσε και σύμφωνα με την ίδια, έβαλαν την καριέρα της στον πάγο για χρόνια, μίλησε ανοιχτά.

Η 45χρονη ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι δεν πρέπει να ντρέπεται πια, και να πει και τη δική της ιστορία της, μέσω του λογαριασμού της στο Τwitter. Η αποκάλυψή της, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που κλείνει τα στόματα όσων επικαλούνται ότι «τόσα χρόνια μετά, όλες αυτές οι γυναίκες βγαίνουν και θυμούνται απόπειρες βιασμού, για τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους».

Προφανώς, καμία ανάγκη δημοσιότητας δεν έχει η δημοφιλέστατη και πλούσια ύστερα από τόσες επιτυχημένες σεζόν «Game of Thrones», Χίντι.

«Το πρώτο συμβάν ήταν στο Φεστιβάλ Βενετίας, το 2005. Ημασταν εκεί για την πρεμιέρα των “Αδελφών Γκριμ”, μία παραγωγή της Miramax. Ο Χάρβεϊ μού είπε να πάμε μία βόλτα στο κανάλι. Περπατούσαμε δίπλα δίπλα και ξαφνικά σταμάτησε και μου την έπεσε – λεκτικά, και με τα χέρια του. Αρχικά έβαλα τα γέλια, από άμυνα, επειδή πραγματικά σοκαρίστηκα. Του είπα κάτι του τύπου “έλα τώρα ρε φίλε! Θα είναι σαν να φιλούσα τον πατέρα μου! Πάμε να βρούμε τους άλλους, πάμε να πιούμε κάτι…”. Δεν με ξαναπροσέλαβαν σε ταινία της Miramax ποτέ!».

Η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» είναι μία από τις πιο σκληρές αντιπάλους στη δημοφιλέστατη σειρά φαντασίας

Η επόμενη φορά, ήταν μετά από χρόνια στο Λος Αντζελες. «Πίστευα ότι είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου μαζί του. Οτι δεν θα επιχειρούσε ποτέ τίποτα, από τη στιγμή που είχα γελάσει και τον είχα αποκαλέσει πατέρα μου. Πίστεψα ότι θα σεβόταν τα όριά μου και από εκεί και πέρα θα μιλούσαμε μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Ετσι δέχτηκα να πάω για πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου έμενε. Μιλούσαμε πράγματι για ταινίες και μελλοντικούς ρόλους. Μου έκανε έναν υπαινιγμό για την προσωπική μου ζωή. Επανέφερα την κουβέντα στο σινεμά. Μετά μου είπε να ανέβω στο δωμάτιό του για να μου δώσει ένα σενάριο. Περπατούσαμε προς το ασανσέρ και ήδη όλη η ατμόσφαιρα είχε αλλάξει. Ολο μου το σώμα ήταν σε συναγερμό. Μέσα στο ασανσέρ του είπα “δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο μία επαγγελματική σχέση μαζί σου, σε παρακαλώ μην πιστέψεις ότι έρχομαι μαζί σου για ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί – τίποτα δεν θα συμβεί”. Δεν ξέρω τι με έπιασε και άνοιξα το στόμα μου εκείνη τη στιγμή. Μάλλον ήταν το ένστικτο αυτοπροστασίας μου».

Και συνεχίζοντας την αφήγησή της: «Εκείνος παρέμεινε σιωπηλός, φανερά οργισμένος. Βγήκαμε από το ασανσέρ, προχωρήσαμε προς το δωμάτιό του. Το χέρι του έσπρωχνε την πλάτη μου, με έσερνε προς τα μπροστά, χωρίς λέξη. Ενιωσα εντελώς αδύναμη. Επιχείρησε να ανοίξει το δωμάτιο, αλλά η κάρτα κόλλησε. Τότε ήταν που εξοργίστηκε πραγματικά. Με έπιασε από το μπράτσο, με έβαλε ξανά μέσα στο ασανσέρ, κατεβήκαμε, πλήρωσε τον παρκαδόρο. Οσο περιμέναμε να φέρουν το αμάξι μου, με απείλησε: “Λέξη σε κανέναν – ούτε στον μάνατζερ, ούτε στον ατζέντη σου!”. Μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ξέσπασα σε κλάματα…».

Οπως γνωρίζει πολύ καλά η ίδια, η διπλή απόρριψη της απέναντι στον Γουάινσταϊν, της στοίχισε χρόνια καριέρας, καθώς, από εκεί που ήταν μέσα στα πράγματα, έβλεπε τη μία πόρτα να κλείνει μετά την άλλη. Η ειρωνεία της τύχης όμως, την έφερε αισίως να πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως.

Ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ» στο «Game of Thrones», είναι μία παντοδύναμη βασίλισσα, που βάζει στη θέση της οποιονδήποτε τολμήσει να την πολεμήσει ή να την βλάψει. Σα να παίρνει χρόνια μετά, την εκδίκησή της μέσα από έναν ρόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...