239
Το θύμα (αριστερά) και οι… μάγοι | Social media

Και έβδομος ρώσος ολιγάρχης πέθανε αιφνιδίως…

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 22:11
Το θύμα (αριστερά) και οι… μάγοι
|Social media

Και έβδομος ρώσος ολιγάρχης πέθανε αιφνιδίως…

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 22:11

Ο Αλεξάντερ Σουμπότιν είναι ο έβδομος ρώσος ολιγάρχης που πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες εφέτος. Ηταν και αυτός ο Κροίσος βέβαια, πρώην διευθυντικό στέλεχος της ρωσικής πετρελαϊκής Lukoil. Το πτώμα του 43χρονου άνδρα βρέθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στο σπίτι ενός… μάγου στα περίχωρα της Μόσχας!

Ισως το πιο περίεργο απ’ όλα: την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόκειται για πολύ μακάβρια… τάση που ξαφνικά και μέσα στον πόλεμο εκδηλώνουν οι ρώσοι ολιγάρχες, σχολίασαν τα Διεθνή Μέσα.

Το TASS απέδωσε τον θάνατο του Σουμπότιν σε «μη παραδοσιακή θεραπεία» που του έκανε ο μάγος. Ο Κροίσος είχε επισκεφθεί την οικία κάποιου Αλεξέι Πιντιούριν και κάποιας Χριστίνας Τεϊχρίμπ για να τον αποτοξινώσουν από το αλκοόλ.

Ωστόσο το μαγικό δίδυμο τον υπερτοξίνωσε με δηλητήριο… φρύνων, δηλαδή βατράχων. Με αυτό του έκαναν… ένεση, σε ειδική τελετή κατά την οποία θυσιάστηκαν και πετεινοί! Μετά την ένεση ο Σουμπότιν ένιωσε αδιαθεσία λόγω «καρδιακών προβλημάτων».

Οι μάγοι δεν κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά του χορήγησαν ένα φυτικό ηρεμιστικό. Αυτό είναι το στόρι, προς το παρόν ανεπιβεβαίωτο από τις αστυνομικές και ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Οι δύο απατεώνες και όπως φαίνεται φονιάδες κατέθεσαν ανακρινόμενοι ότι ο Σουμπότιν εμφανίστηκε στο σπίτι τους το Σάββατο σε κατάσταση σοβαρής μέθης «από αλκοόλ και ναρκωτικά».

Ο Σουμπότιν, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία υπολογίζονται σε «αρκετά δισ.» υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου μίας θυγατρικής της Lukoil και κατόπιν ασχολήθηκε με άλλες μπίζνες.

Ο αδελφός του Σπουμπότιν, Βαλέρι ονόματι, θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του (παραιτηθέντος) Βάγκιτ Αλεκπέροφ στο τιμόνι της ρωσικής πετρελαϊκής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...