627
H μαρκίζα του Ακροπόλ με τις μπογιές που πέταξαν πάνω της μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων | ΙΝΤΙΜΕnews

«Jesus Christ Superstar»: Βανδαλισμοί φανατικών θρησκόληπτων στο «Ακροπόλ»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 11:56
H μαρκίζα του Ακροπόλ με τις μπογιές που πέταξαν πάνω της μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Jesus Christ Superstar»: Βανδαλισμοί φανατικών θρησκόληπτων στο «Ακροπόλ»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 11:56

Σκοταδισμός, φανατισμός, μεσαιωνική θρησκοληψία, συνδυάστηκαν για μία ακόμη φορά με μαφιόζικες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης στην Ελλάδα του 2018. Θύμα των φανατικών θρησκόληπτων που επιμένουν να κάνουν αισθητή την παρουσία σε κάθε ευκαιρία που (νομίζουν ότι) τους παρουσιάζεται, ήταν αυτή τη φορά οι συντελεστές του γνωστού και πολυβραβευμένου μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» που ανέβηκε από τις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ακροπόλ.

Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων έσπασαν, για τιμωρία,  αυτοκίνητα των συντελεστών της παράστασης και πέταξαν μπογιές στην μαρκίζα του θεάτρου. Πρόκειται για το αποκορύφωμα των αντιδράσεων των ευερέθιστων «πιστών» που δηλώνουν θιγμένοι από το έργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε και μήνυση για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος (μέσω της παράστασης).

273740

273741
Την ίδια ημέρα της πρεμιέρας του μιούζικαλ στο «Ακροπόλ», ο μητροπολίτης Κυθήρων επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας την έναρξη της παράστασης και ζητώντας την ανάληψη από την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της και ακολούθως υπέβαλε μήνυση σε αρμόδια αστυνομική αρχή. Στη μήνυσή του, ο μητροπολίτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η παράσταση παρουσιάζει τον Χριστό «ως μέλος της κοινότητας των χίπις, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Την ίδια ώρα -όπως καταγγέλλουν και οι συντελεστές της παράστασης- ομάδες παραθρησκευτικών, μέσω της καθημερινής παρουσίας τους έξω από το θέατρο, επιδιώκουν να προκαλέσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση, απειλώντας ακόμα και με εμπρησμό του θέατρου που τόλμησε να φιλοξενήσει το «βλάσφημο» «Jesus Christ Superstar».

Και όλα αυτά για ένα κλασικό έργο, 45 ετών που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως (αλλά δεν επιτρέπεται να ανέβει στην Ελλάδα του 2018 όπου κουμάντο κάνουν οι ρασοφόροι εκδικητές).

Οι εργαζόμενοι του θεάτρου Ακροπόλ δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις προσκλητικές αυτές ενέργειες εκφοβισμού και με ανακοίνωσή τους καλούν το κοινό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, έξω από το θέατρο.

«Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα,.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και τη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης. Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως ‘κάψτε το θέατρο’», αναφέρουν με αγανάκτηση στην ανακοίνωσή του που λαμβάνει μορφή δημόσιας διαμαρτυρίας.

273742

«Αρκετά! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου Ακροπόλ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ», ενώ «δυστυχώς παρόλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες», δηλώνουν απογοητευμένοι από τη στάση των αρμόδιων αρχών.

Οι εργαζόμενοι και οι συντελεστές της παράστασης διαμηνύουν πάντως ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας τους, και στο πλαίσιο αυτό καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο Ακροπόλ. Παράλληλα απαιτούν από την Πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο», ώστε να δοθεί επιτέλους μία  ξεκάθαρη απάντηση ότι ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...