• O Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τον Κυρανάκη ότι έχει «πάθος» με τους αθηναίους ταξιτζήδες σε σχέση με αυτούς της Θεσσαλονίκης

    Για την ένταση που υπάρχει στον κόσμο των ταξί και τη διάσταση απόψεων των αυτοκινητιστών, τουλάχιστον των συνδικαλιστών τους, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, θα τα ξέρετε ήδη –εδώ υπάρχει και σχετικό «μπιφ» ανάμεσα στον νυν αν. υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον προκάτοχό του, πρώην υφ. Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ).

     

    Αυτή η ατμόσφαιρα έντασης μεταφέρθηκε, την Τετάρτη, στη Βουλή κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, όπου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η συζήτηση και η εξέταση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και λοιπές διατάξεις».

     

    Κάποιοι θα το αποκαλούσαν γόνιμη συζήτηση, επιχειρηματολογώντας ότι για κάτι τέτοια πρέπει να γίνεται συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής, πριν πάει ένα νομοσχέδιο στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Κάποιοι άλλοι θα το περιέγραφαν ως ένα ακόμα επεισόδιο μεταξύ δύο προσώπων με ισχυρό πολιτικό ταμπεραμέντο και αντιστοίχου μεγέθους «εγώ».

     

    Πρωταγωνιστές από τη μία ο κ. Κυρανάκης και από την άλλη ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος αρχισυνδικαλιστής του ΣΑΤΑ, ο οποίος δεν αναφέρθηκε μόνο στο θέμα με τις λεωφορειολωρίδες, αλλά θυμήθηκε την Uber και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μια εμμονή με τους αθηναίους ταξιτζήδες σε σύγκριση με τους συναδέλφους του στη Θεσσαλονίκη.

     

    «Ξεπουλάτε τον κλάδο σε συμφέροντα που κλέβουν τον ΦΠΑ της χώρας. Σας δείχνουμε τον δρόμο για να επιβιώσουμε και μας βρίζετε. Ψάχνετε να βρείτε στη ΝΔ ομάδες υποστήριξης, κάνετε πραξικοπήματα, σταματήστε επιτέλους! Από το 2018 μού λέει ο διευθυντής σου ότι σου επιτίθεμαι. Δεν είμαι κομματόσκυλο, ούτε πάω να κάνω κόντρα με τον Κυρανάκη. Γιατί δεν κάθεστε να συζητήσουμε;», ανέφερε σε ένα σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Λυμπερόπουλος, για να του απαντήσει ο κ. Κυρανάκης:

     

    «Σας δόθηκε το βήμα να κάνουμε διάλογο σήμερα εδώ. Eχετε πρόσβαση στο δημόσιο βήμα. Ακούμε αυτά που λέτε. Δεν σας στερείται το δημόσιο βήμα. Δεν είπατε κουβέντα για την ουσία και με κατηγορήσατε ότι κάνω κάποιο deal με την UBER. Προσπαθώ να βρω τι από αυτά που έχουμε καταθέσει την ευνοεί. (H UBER) λειτουργεί με νόμο του κ. Σπίρτζη, που τον έχετε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο νόμο».

     

    Ο διάλογος του κ. Κυρανάκη με τον κ. Λυμπερόπουλο στη Βουλή:

     

    Κ.Κ.: «Να κάνετε συγκεκριμένες καταγγελίες για οδηγούς της Uber που παρανομούν και θα επιληφθούμε. Εάν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία, καταθέστε τα».

     

    Θ.Λ.: «Εχουν βγει κανόνες από την ευρωπαϊκή επιτροπή, κανόνες λειτουργίας της πολυεθνικής και δεν έχει γίνει τίποτα από αυτό. Δεν υπάρχουν τα χρήματα για ηλεκτρικά ταξί. Θα μας αναγκάσει να ξεπουλήσουμε τις άδειες».

     

    Κ.Κ.: «Αυτά δεν είναι θέματα του ΚΟΚ, ούτε της λεωφορειολωρίδας. Σταματήστε να συκοφαντείτε όποιον διαφωνεί μαζί σας. Δεν έχετε πει κουβέντα για το μέτρο που παίρνουμε για την αφαίρεση της άδειας στη λεωφορειολωρίδα ώστε να μην τιμωρούνται οι επαγγελματίες».

     

    Θ.Λ.: «Μα υπάρχει point system!»

     

    Κ.Κ.: «Δεν είναι καφενείο εδώ. Αφήστε με να ολοκληρώσω. Η θέση μας για τη λεωφορειολωρίδα, είναι σε αντίθεση με αυτά που μας προτείνει ο ΟΑΣΑ και οι συγκοινωνιολόγοι, είναι μια μέση λύση. Δεν έχουμε απόλυτη απαγόρευση. Εχουμε μια μέση λύση όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης».

     

    Θ.Λ.: «Για πείτε μας. Στη Θεσσαλονίκη κάνετε τα ίδια; Θα ισχύουν τα ίδια; Αυτά τους είπατε και πάνω; Υπάρχει ένα πάθος με του αθηναίους ταξιτζήδες!»

     

    Κ.Κ.: «Δεν έχω κανένα πάθος με τους αθηναίους ταξιτζήδες. Δεν έχω καλή σχέση με τους ανθρώπους που με συκοφαντούν και που τραμπουκίζουν ανθρώπους της ομάδας μου. Σήμερα εσείς ήρθατε εδώ να μου πείτε ότι κάνω deal με την Uber».

     

  • Η Τζάκρη λέει ότι ο Τσίπρας δεν θα επιστρέψει αλλά κι αν επιστρέψει, δεν θα πάει μαζί του

    Kαθώς η συζήτηση για το αν και πώς θα «επιστρέψει» ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός. στην πολιτική –συζήτηση που συνιστά και μια απίστευτα κυνική ομολογία της κοινοβουλευτικής του ανυπαρξίας μολονότι ο λαός της Α’ Πειραιά τον έχει στείλει στη Βουλή υποτίθεται για να κάνει μια δουλειά– έχει μετατραπεί σε λαϊκό ανάγνωσμα για κάθε ενδιαφερόμενο, κατέθεσε και η Θεοδώρα Τζάκρη, ανεξάρτητη βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ που της έμεινε) Πέλλας.

     

    Η κυρία Τζάκρη, η οποία ανήκει στο Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, που όμως δεν έχει συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και άρα λογίζεται ως ανεξάρτητη, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη, και ρωτήθηκε αν βλέπει μια επιστροφή του κ. Τσίπρα σε αρχηγικό ρόλο.

    «Δεν το βλέπω. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την πεπατημένη όλων των πρώην πρωθυπουργών, των πρώην αρχηγών κ.λπ. Εχει δημιουργήσει ένα ινστιτούτο όπου δραστηριοποιείται μέσω αυτού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν θεωρώ ότι αυτό σημαίνει βλέψεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια παραφιλολογία ανθρώπων που λένε ότι επιστρέφει», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει:

     

    «Ούτε νομίζω τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις είναι τόσο ενθαρρυντικά που να δικαιολογούν την επανεμφάνιση του κ. Τσίπρα. Αν με ρωτάτε, θεωρώ κατά την άποψή μου ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα να γυρίσει. Έχει κλείσει ένας κύκλος γύρω από κάποιους ανθρώπους, προχωράνε», είπε με νόημα.

     

    Ερωτηθείσα αν η ίδια θα τον προσέγγιζε σε περίπτωση επιστροφής, η κυρία Τζάκρη ήταν αφοπλιστική: «Σε καμία των περιπτώσεων… Εμείς έχουμε ένα κόμμα και μια αυτόνομη πορεία, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πολλαπλασιάσουμε τα ποσοστά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

     

    «Δεν δίνω ούτε ένα ρούπι στο σενάριο να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας, τουλάχιστον μέχρι το 2027. Μετά από αυτήν τη χρονιά, το έχω πει ότι δεν θα μπορώ να σας πω ούτε για τον εαυτό μου. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σενάρια επιστροφής του, ούτε μας αφορούν», κατέληξε.

     

    Βέβαια, οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις της κυρίας Τζάκρη δεν είναι και το καλύτερό της. Τον Νοέμβριο προέβλεπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα το ΚΙΔΗ θα είχε δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα και ακόμα να τα καταφέρει.

     

    Αλλά από την άλλη, είναι εξαιρετική στο να μεταπηδά από κόμμα σε κόμμα, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή της. Που σημαίνει ότι αν δεν θέλει να πάει με τον κ. Τσίπρα, το αδιάψευστο έως τώρα ένστικτό της κάτι θα της λέει.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Μόνο Κιβωτό δεν ζητήθηκε να φτιάξουμε


    21 Ιανουαρίου 2026, 06:40