• Ο Βασίλης Κασσελάκης περιγράφει ως ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφους των Σπαρτιατών (και μετά το γυρίζει)

    Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Πέρυσι, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που προεκλογικά είχε κλείσει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής περιγράφοντάς τους ως παραστρατημένους και ευπρόσδεκτους.

     

    Επειτα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε, αλλά η στάση παρέμεινε το ίδιο επαμφοτερίζουσα: το κόμμα, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, αρνήθηκε να συμπράξει με τα άλλα του δημοκρατικού τόξου για να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες, διάδοχοι της Χρυσής Αυγής –μάλιστα ο Βασίλης Στίγκας εξήρε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κασσελάκη ως «αξιοπρεπή», επειδή σε αντίθεση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, φρόντισαν να μην καταθέσουν υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για μπλόκο στους Σπαρτιάτες.

     

    Και φαίνεται ότι το χούι υπάρχει και στο σόι του προέδρου. Το βράδυ της Τετάρτης, ο Βασίλης Κασσελάκης, εξάδελφος του προέδρου Στέφανου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, βγήκε στο Kontra, στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη και περιέγραψε ως ευπρόσδεκτες τις ψήφους των οπαδών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη.

     

    Είχε βέβαια προηγηθεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, που είχε πει στο πάνελ ότι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών είναι μεν ευπρόσδεκτοι, αλλά μόνο υπό την αυστηρή συνθήκη ότι αναγνωρίζουν και υιοθετούν αυστηρά το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά μετά ο κ. Κασσελάκης είπε να πλειοδοτήσει στο φλερτ με τους ακροδεξιούς, επαναφέροντας πάλι τις θεωρίες περί «κυβερνητικών πολιτικών» που έχουν οδηγήσει στην άνοδο της Ακροδεξιάς κλπ. (Λες και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν συνέπλεαν με τους χρυσαυγίτες.)

     

    «Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούν να τα απαγορεύσουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», είπε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος στην ουσία… διέψευσε και τον εξάδελφό του που νωρίτερα είχε αρνηθεί από την Αστυπάλαια τις ψήφους των Σπαρτιατών.

     

    Πάντως στο πάνελ του Kontra, οι εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς και των Δημοκρατών ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    ΥΓ. Μετά τις αντιδράσεις, πάντως, –η ΝΔ εξέδωσε ολόκληρη ανακοίνωση ενώ έπεσε κράξιμο και από την Έλενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας– ο κ. Κασσελάκης (ο εξάδελφος), προσπάθησε να το διορθώσει, λέγοντας ότι ήταν προσωπική του άποψη:

  • Η Εφη -«Θεοπούλα»- Παπαθεοδώρου στο πλευρό της Αχτσιόγλου και της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές

    H Νεά Αριστερά αντιστάθηκε στον πειρασμό των celebrities για το ευρωψηφοδέλτιο –η μόνη «διασημότητα» που όμως κοσμεί και δεν αφαιρεί από τη λίστα του κόμματος είναι η πολυβραβευμένη συγγραφέας και στρατευμένη στην Αριστερά Μάρω Δούκα. Ομως μια διασημότητα –και ιδιαίτερα αγαπητή, μάλιστα, σε ένα ευρύ κοινό– ήταν παρούσα στην εκδήλωση κατά την οποία το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές.

     

    Ηταν η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου, ευρύτερα γνωστή από τον ρόλο της ως «Θεοπούλα» στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά Πέντε». Η παρουσία της στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης ήταν ένα μήνυμα στήριξης της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Παπαθεοδώρου ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ωστόσο έχει διαχωρίσει τη θέση της με το κόμμα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης.

     

    «Μην μου αναφέρεις για το όνομα. Με συγχωρείς πάρα πολύ, για αχυρανθρώπους δεν θέλω να μιλάω, ούτε να βλέπω», είχε πει πριν από δύο εβδομάδες σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ενα φάουλ του Κικίλια: Χαιρετούρες με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ αλλά ούτε μια τυπική αναφορά στον Χρήστο Στυλιανίδη

    O Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ήταν πολύ ενθουσιασμένος την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Αιγίς».

     

    Ισως να ήταν ότι θεωρεί το τεράστιο αυτό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας δικό του «παιδί», από τη στιγμή που έμεινε στη θέση του μετά την τραγική αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι και είχε την ευκαιρία να το παρουσιάσει ενώπιον του Πρωθυπουργού.

     

    Ή να ήταν ότι είχε και μια όμορφη χαιρετούρα με τον Νικόλαο, δευτερότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος παρά τον χωρισμό του με την Τατιάνα Μπλάτνικ έδειξε και αυτός ευδιάθετος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «Αιγίς».

    Ολο αυτό το κλίμα όμως, δεν απέτρεψε τον κ. Κικίλια από το να κάνει μια πολιτική απρέπεια: αγνόησε επιδεικτικά τον Χρήστο Στυλιανίδη, τον νυν υπουργό Ναυτιλίας που στην ουσία έστησε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και που άφησε κληρονομιά τη χρηματοδότηση του «Αιγίς» στον κ. Κικίλα.

     

    Τον κ. Κικίλια περιέλαβε η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου στην «Καθημερινή», σε ένα σκληρό σημείωμα που ανέφερε:

     

    «Πολλά σχόλια, και καθόλου θετικά, εισέπραξε η επιλογή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να μην κάνει ούτε μία τυπική αναφορά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος “Αιγίς”, στον προκάτοχό του Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν παρών, αλλά μόνο στον Νίκο Χαρδαλιά. Ως γνωστόν, ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν αυτός που ενεργοποίησε τις διαδικασίες υλοποίησης του “Αιγίς” εξασφαλίζοντας, παράλληλα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος rescEU επιπλέον πυροσβεστικά αεροπλάνα για ενίσχυση του ελληνικού πυροσβεστικού στόλου. Σε αντίθεση μάλιστα με τον Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον κ. Στυλιανίδη και στον κ. Χαρδαλιά».




text
  • Χρόνια πολλά!


    5 Μαΐου 2024, 00:01