• Η Ασημακοπούλου μηνύει τον Κούλογλου για άρθρο σχετικό με τα emails και το πώς τα απέκτησε

    Για την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου τα ξέρετε τα περισσότερα: απερχόμενη ευρωβουλευτής της ΝΔ, δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα, επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε αποκτήσει και χρησιμοποιήσει προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού με τη συνδρομή, μάλιστα, του υπουργείου Εσωτερικών και της Πειραιώς —δεν τα λέμε εμείς, η ίδια τα παραδέχτηκε, «δίνοντας» μάλιστα τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ και λέγοντας ότι τα επίμαχα emails τα παρέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο.

     

    Αλλά η κυρία Ασημακοπούλου δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Τη Δευτέρα, 1η Απριλίου, γνωστοποίησε ότι θα μηνύσει τον Στέλιο Κούλογλου —ευρωβουλευτή, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, με τη Νέα Αριστερά— για συκοφαντική δυσφήμιση.

     

    Ο λόγος της μήνυσης, όπως μας ενημέρωσε η κυρία Ασημακοπούλου, είναι ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο tvxs.gr, δημιούργημα του κ. Κούλογλου, ο οποίος διατηρεί εκεί και τον ρόλο του αρθρογράφου.

    Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε κατά τα φαινόμενα άρθρο του κ. Κούλογλου σχετικά με την υπόθεση των emails των αποδήμων. Μολονότι το άρθρο αποτελεί εν πολλοίς αναπαραγωγή άρθρων του Τύπου του Σαββατοκύριακου, ο κ. Κούλογλου προχωρά και σε έναν ισχυρισμό που δίνει νέα τροπή στο όλο θέμα:

     

    «Τα αρχεία αυτά ήταν προς πώληση: αυτό κυκλοφορεί στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και ότι είχαν προταθεί και σε άλλους νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές. Η “πολιτικά άπληστη” κυρία Ασημακοπούλου τα αγόρασε, για να περάσει σε σταυρούς τους συνυποψήφιους(ες) τους και να “πουλήσει” τη δημοφιλία της στην Αθήνα, υποστηρίζεται επίσης στους ευρωδιαδρόμους», ισχυρίστηκε ο κ. Κούλογλου, εισπράττοντας μια δικαστική περιπέτεια.

     

    Η κυρία Ασημακοπούλου θα κάνει, λοιπόν, τη μήνυση κατά του κ. Κούλογλου, ο οποίος απάντησε ως εξής:

     

    «Έτσι αντιλαμβάνονται την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την έκφραση άποψης η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Ασημακοπούλου. Συμβουλεύω την τελευταία να προσέξει λίγο με τα πολλά δικαστήρια, γιατί στο σκάνδαλο που εμπλέκεται χρησιμοποίησε κλεμμένα προσωπικά δεδομένα που είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα. Και θα έχει πολλά δικαστικά έξοδα».

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε τη λειτουργία του left.gr και αυτό δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις

    Φαίνεται πάντως πως δεν είναι καλές ημέρες για τα διαδικτυακά media που κάποτε στήριξαν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το βράδυ της Κυριακής, ο ιστότοπος left.gr, δημοσίευσε το τελευταίο του ειδησεογραφικό κείμενο (ήταν για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού) καθώς ανέστειλε τη λειτουργία του στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που προωθεί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά μέσα.

     

    Οι πληροφορίες θέλουν το left.gr να μετατρέπεται σε forum διαλόγου για τη νεολαία και τον πολιτισμό, με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο newsroom να ενσωματώνονται στο γραφείο Τύπου του κόμματος, ίσως και στην «Αυγή», όσο βέβαια αυτή συνεχίζει να κυκλοφορεί.

     

    Το left.gr ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση:

     

    «Δώδεκα χρόνια μετά, ήρθε η ώρα και για το left.gr να αλλάξει σελίδα. Από το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου η ειδησεογραφική ροή θα σταματήσει για να προετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και θα επιστρέψουμε σύντομα έχοντας γυρίσει σελίδα!

     

    »YΓ1.: Για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, κανένας εργαζομένος του left.gr δεν χάνει την δουλειά του».

     

    Πάντως, παρά τα ευχολόγια, δεν υιοθέτησαν όλοι το αφήγημα περί «αλλαγής σελίδας».

     

    Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση, δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «θλιβερή είδηση» και «κλείσιμο».

  • Ο Τσίπρας πήγε πάλι στο γήπεδο - αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε

    Υπάρχει μια αόρατη σύνδεση στο ότι η τελευταία είδηση του left.gr ήταν για το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: το συγκεκριμένο παιχνίδι για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, παρακολούθησε από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρόεδρος και νυν βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον πολύ τακτικός στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, τόσο του ποδοσφαιρικού όσο και του μπασκετικού. Τις προάλλες, για παράδειγμα, είχε πάει στο ΟΑΚΑ με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, για να παρακολουθήσουν το ματς Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα.

    Τότε ο Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά τώρα, που πήγε μόνος του, ο Παναθηναϊκός έχασε 2-3. Ας είναι. Σημασία έχει το rebranding…

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν κρατήθηκε: Είπε «σε αγαπώ πάρα πολύ» στον Γιώργο Αυτιά

    Για τις εκπομπές του Γιώργου Αυτιά, τα Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΪ, τα ξέρετε: κάθε φορά, τουλάχιστον ένας υπουργός της ΝΔ περνάει από το στούντιο —σαν να προβλέπεται υπηρεσιακά, μαζί με την ανάληψη του κάθε χαρτοφυλακίου— κάθεται απέναντι/δίπλα στον παρουσιαστή, σε μια σκηνοθεσία που παρουσιάζει τους δύο ως ισότιμους, και έπειτα αντιμετωπίζει τις ερωτήσεις-παραινέσεις (του παρουσιαστή) με μια ακόμη υποχρέωση, να αποκαλύψει κάτι θετικό για την κυβέρνηση και το τηλεοπτικό κοινό (του παρουσιαστή).

     

    Κανονικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε όλο αυτό εφόσον το συνηθίσεις —και το συνηθίζεις τόσα χρόνια που γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο— αλλά την περασμένη Κυριακή η φάση ξέφυγε κάπως, καθώς καλεσμένος στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του κ. Αυτιά, ήταν ο χειμαρρώδης και ρομαντικός, όπως αποδείχτηκε, Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο είπε πόσο αγαπά τον συγκεκριμένο παρουσιαστή, αλλά άρχισε και τα υπονοούμενα για την υποψηφιότητα (του παρουσιαστή) με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές —μια πολιτική γελοιότητα που κρατά πάνω από έναν μήνα, καθώς η Πειραιώς δεν τον έχει ανακοινώσει επισήμως, επιτρέποντάς του να κάνει κανονικά την εκπομπή του, αλλά ο ίδιος ο κ. Αυτιάς το έχει πει ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

     

    Ήταν προς το τέλος της εκπομπής και ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο: «Δεν ξέρω πώς θα ξαναβρεθούμε τηλεοπτικώς», του είπε.

     

    «Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι πάρα πολύ σε αγαπώ», προσέθεσε έπειτα και με ποιητική διάθεση, ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Αυτιά. Και λίγο προτού η κατάσταση οδηγηθεί σε παρέμβαση του ΕΣΡ καθώς την εκπομπή επιτρέπεται να τη βλέπουν και παιδιά, ο υπουργός Υγείας προσέθεσε: «Λίγοι άνθρωποι στη ζωή μου, μου έχουν φερθεί τόσο καλά όσο ο Γιώργος Αυτιάς».

     

    Έπειτα, του ευχήθηκε «από καρδιάς» καλή επιτυχία σε όποια σχέδια έχει—λες και δεν ξέρουμε.

     

    Το όλο σκηνικό, αναπόφευκτα έγινε βιντεάκι στο Luben.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Ο Μητσοτάκης ανάμεσα σε Ράμα και Ερντογάν


    8 Μαΐου 2024, 17:20