• Η Σβίγκου πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει στις εκλογές

    H Ράνια Σβίγκου, η οποία ως γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προφανώς το δικαίωμα και την εξουσιοδότηση να βγαίνει στα media και να μιλάει για τους στόχους του κόμματός της, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, που κάποτε ανήκε στα κατά τη συριζαϊκή αργκό «βοθροκάναλα» αλλά τώρα καλή είναι και η όποια δημοσιότητα –ακόμα και αυτή ενός νωχελικού κυριακάτικου πρωινού σε μια εκπομπή όπως αυτή των «Δεκατιανών».

     

    Η κυρία Σβίγκου, που λέτε, βγήκε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «κόμμα διαμαρτυρίας» –έλα!– και μέσες άκρες εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρά τη διαφορά των σχεδόν 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

     

    «Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, η μεγάλη δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. Δεν είμαστε, ούτε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε μια συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς», είπε αρχικά, η γραμματέας της ΚΕ, για να προσθέσει ότι «ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα για να κερδίσουμε».

     

    Οκ, κάτι πρέπει να πει και αυτή, αλλά το να μιλάει για πιθανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές δεν είναι κάπως σαν εκείνες τις μπαρούφες που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις για βέβαιη νίκη;

     

     

  • Η Γεροβασίλη χαρακτηρίζει «στρατηγικό λάθος» την απλή αναλογική - ένα ακόμη λάθος...

    Ενα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει λάβει την κομματική έγκριση να εμφανίζεται στα κανάλια είναι η Ολγα Γεροβασίλη, βουλευτής Αρτας και στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Γεροβασίλη, λοιπόν, εμφανίστηκε επίσης στον ΣΚΑΪ αλλά λίγο νωρίτερα, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

     

    Και τι μας είπε; Οτι τελικά η απλή αναλογική ήταν «στρατηγικό λάθος».

     

    «Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

     

    Πώς ακριβώς το πιστεύαν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεγάλη απορία. Διότι αν θυμόμαστε καλά, η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα, είχε ψηφιστεί το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου και την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη –υπήρξε και ένα φλερτ με τους φυλακισμένους χρυσαυγίτες αλλά δεν απέδωσε.

     

    Από τους τρεις της ετερόκλητης «συμμαχίας» της απλής αναλογικής, οι δύο δεν υπάρχουν καν στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη, και το ΚΚΕ, στους οποίους τάχα απηύθυνε ο κ. Τσίπρας το κάλεσμα για «προοδευτική διακυβέρνηση» δεν είχαν ψηφίσει το συγκεκριμένο σύστημα.

     

    Πιο απλά δηλαδή, η απλή αναλογική και η προοδευτική διακυβέρνηση με την οποία μας έπρηξαν τόσα χρόνια, αν δεν υπονόμευσαν τη χώρα, ήταν ένα ακόμα κατασκεύασμα της φαντασίας τους…




text
  • Στο μεταξύ για Πάσχα δεν υπάρχει όχι απλώς δωμάτιο, αλλά ούτε εισιτήριο


    20 Απριλίου 2024, 06:43