• Χρησμός της Ντόρας που λέει ότι ούτε ο Μητσοτάκης ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές

    Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν βγαίνει να μιλήσει στην τηλεόραση – ιδίως στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο που έχουν τον τρόπο τους να πηγαίνουν την κουβέντα εκεί που θέλουν.

     

    Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην υπουργός με τεράστια πείρα αλλά και αδελφή του Πρωθυπουργού, μπορεί κανείς να πει ότι η κυρία Μπακογιάννη ό,τι λέει έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

     

    Έτσι η συζήτηση στην εκπομπή της Τετάρτης, πήγε στο ερώτημα αν «αντέχει» η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία όπως έχει στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Αφού η κυρία Μπακογιάννη επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις και την τεράστια διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε:

     

    «Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος — ο οποίος είναι πιεσμένος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ιδιαίτερα το θέμα της ακρίβειας και ιδιαίτερα το σούπερ μάρκετ είναι πίεση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό— αναγνωρίζει στην κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να κάνει. Αλλιώς δεν θα εμφανιζόντουσαν έτσι οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται σήμερα»

     

    Στην παρατήρηση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει αυτή την αναγνώριση από τον κόσμο, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε:

     

    «Βεβαίως, θα μπορούσε. Θα μπορούσε»…

     

    Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλόγιζε στην κυβέρνηση ότι θα δραπετεύσει, η βουλευτής Χανίων σχολίασε: «Τώρα θα δραπετεύσει; Μα δεν ζήταγε εκλογές; Εγώ είχα πει στον Σκουρλέτη “μην τις ζητάς κάθε μέρα γιατί κάποια στιγμή θα σου πούμε ότι το αίτημα γίνεται δεκτό”. Τώρα θα δραπετεύσει;»

     

    Και η ίδια συνέχισε: «Το πότε θα γίνουν εκλογές δεν το ξέρει κανείς. Ούτε ο Μητσοτάκης θα το ξέρει. Ο Μητσοτάκης έχει πει ότι ο στόχος του είναι το τέλος της τετραετίας, είμαστε στον τελικό χρόνο, άρα είμαστε σε προεκλογικό χρόνο, από εκεί και πέρα θα το δούμε».

     

    «Έχει ένα κακό ελάττωμα ο Κυριάκος: εννοεί αυτά που λέει. Είναι σπάνιο για την πολιτική…»

  • Ο Τσακαλώτος εξηγεί στη Βουλή τη σχέση των τηγανητών αυγών με τη Μερέντα

     

    Με τις λεκτικές του ακροβασίες, την παράξενη προφορά του και τις παρομοιώσεις του —κυρίως αυτές— οι ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Στέκουν από μόνες τους πέρα από κομματικά στεγανά. Ετσι και αυτή της Τετάρτης στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για τον νέο Κλιματικό Νόμο.

     

    Η ομιλία του κ. Τσακαλώτου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπ. Οικονομικού, ήταν απολαυστική. Αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με τον ίδιο περιέγραψε πώς «η οικολογία και ο νεοφιλελευθερισμός ταιριάζουν όσο τα τηγανητά αυγά με την Μερέντα».

     

     

    Ο κ. Τσακαλώτος μεταξύ άλλων θεωρητικολόγησε περί καπιταλισμού και οικολογίας.

     

    «Μίλησα για την αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στον καπιταλισμό και την οικολογία. Για το ότι όταν έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας μπορούμε είτε να αυξήσουμε την κατανάλωση είτε τον ελεύθερο χρόνο. Και για το ότι τα κέρδη πάντα πιέζουν προς το πρώτο, την αλόγιστη παραγωγή προϊόντων χωρις μέριμνα για τις πραγματικές ανάγκες. Και πως αυτό είναι αντιοικολογικό», ανέφερε.

     

    Ένα πρόβλημα είναι ότι είδαμε και τι συνέβη στο περιβάλλον στις χώρες που δεν εφαρμόστηκε ο καπιταλισμός, αλλά ο κομμουνισμός.

     

    Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τον κ. Τσακαλώτο δεν τον ακούν πια ούτε και οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Κρίμα, γιατί η ομιλία του όντως ήταν επιμορφωτική — και διασκεδαστική.




text
  • Εντάξει, αν ρίξεις καμιά ατομική βόμβα μπορεί να σε τραβήξουν για κακούργημα


    29 Απριλίου 2024, 22:13